perjantaina, kesäkuuta 08, 2007


Yhden aikakauden loppu


Opetustyön tavallaan palkitsevin, tavallaan surullisin päivä osui kohdalle taas kerran tänään. Hyvä ryhmä tietokoneasentajia päätti opintonsa. Kiitoksia kaikille heille hienosta yhteistyöstä koulutuksen aikana ja menestystä työelämään!

Iltapäivällä shoppailin maatalousliikkeestä puutarhavesipumpun ja imuletkun. Jotakin seutukunnan vesitilanteesta kertonee, että seitsenmetrisiä imuletkuja oli jäljellä tämä yksi, kun taas nelimetrisiä koko kolli.

Ukkoskuuro oli turhan lyhyt, mutta teki hyvää nurmelle ja perunamaalle. Ja oli hyvä syy laiskotella ja jättää vesipumpun käyttökuntoon asentaminen odottamaan.Ratapihalla näyttäytyi huomiselle syntymäpäivä- ja nostalgia-ajolle siirrossa ollut Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n Dr13 nro 2343 vei viittä sinikorista kohti etelää. Juna pysähtyi asemalla sen verran, että dieselmoottorien jyhkeät kierrosluvun nostot pääsivät ilahduttamaan kuulijaa. En liene ainoa, jonka mielestä Dr13 on äänimaisemaltaan maamme komein veturi. Siinä missä Dr12 ulisee lähinnä ratamoottoriensa tuulettimien ansioista 50-lukulaisessa scifi-hengessä ison ja laiskan dieselmoottorin huristessa leppoisasti taustalla, kykenee Dr13 pienilläkään kierroksilla vain vaivoin peittelemään raakaa voimaansa.

Ei kommentteja: