perjantaina, kesäkuuta 22, 2007


Pikkukaupunkijuhannus


Jossain vaiheessa torpan suunnitelmin kuului juhannusaattoilta järviseudulle suuntautuvan autoilun merkeissä. Parranajoaikeet estivät ne suunnitelmat. Siistin pidemmät turpakarvani nimittäin mieluiten pihamaalla. Pitkäkarvakeritsin on sähkökäyttöinen, ja sähköjohtokelaa kun menin autotallista hakemaan, avain katkesi lukkoon eikä lähtenyt kotikonstein. Paitsi auto myös grilli jäi lukon taakse. Juhannusaattosuunnitelmat uusiksi.

Puukkokin siellä, mutta vihdantekosuunnitelmat sentään toteutuivat gerberin avulla. Turun radan varressa on tehty ahkerasti hakkuutöitä, ja varsinkin koivuja on tehtaalle haettu. Kahden löylyttimen ainekset löytyi, kun vähän jatkoi haavalla.

Sain kaverin juhannuskävelylle, kun vietiin toinen radanvarren antimista veturitallille vesisankoon odottamaan, josko jossakin kaakon suunnalla ainakin päivällä seikkailleet toverit sellaista illalla tarvitsisivat (toisaalta etenemiskykynsä tuntien voi olla, että olivat illalla jo yli Tuulosjoen).

Paluumatkalla todettiin, että kylän kapakoista yksi, vanhaan osuuskaupan taloon tehty, oli avoinna ja käväistiin ohraisilla. Ei ollut Danny-show Kuopion tiellä, ei. Pikkukaupunkijuhannus kaikessa hartaudessaan. Emeritusprofessori kurkki kadulta pitkään terassin kaiteen yli ja päätti hakea lasillisensa.

Kotona sauna, koivuntuoksua ja Radio Suomessa puhelinlangat ja Hankasalmi.

2 kommenttia:

-Turisti- kirjoitti...

No lohdutti, ettei muidenkaan juhannus sujunut suunnitelmien mukaan. Itse seisoskelin Valkeakoskella opinahjon vieressä laiturilla ja odottelin risteilypaattia. Tulihan se ja menihän se. Oli vaihtanut lähtöpaikan sillan kupeeseen.

Hyvärinen J. kirjoitti...

No hittolainen sentään. Kumma, kun eivät olleet ilmoittaneet aluksen lähtöpaikan muutosta alunperin mainostetulla laiturilla.

Jokunen vuosi sitten tämänkin torpan piti lähteä ko. risteilylle, mutta se taisi olla se sadekesä, kun juhannusaatollekin vettä riitti.