tiistaina, kesäkuuta 26, 2007


Entisöintejä


Eilen värikaupasta hakemani lomapäivien viettoon tarkoitetun puuhapussin sisällöstä ehti käyttää kuistin ikkunanpokiin vasta santapaperia, teippiä ja pohjustetta. Ei sillä, etteikö sateita olisi muuten kaivattu. Tänään täyttyivät sadevesitynnyrit ensi kertaa kuukauteen.

Illalla kokoustettiin veturitallilla. Yhteistyön lisäämisestä Hyvinkään ja Toijalan museoiden välillä on keskusteltu kunnanjohtajien kesken. Niin kauas ei päätöksenteon valmistelu saisi karata. Saatiinpa ensimmäiset signaalit siitäkin, että jos huonosti käy, keskittämisessä voi joutua myös menettämään jotain omaksi katsottua. Nyt pitää olla tarkkana.

Tulkoon mainituksi, että sunnuntaina 12.8.2007 järjestettäville Suomen Rautatiemuseon Rautatiemuseopäiville matkaava haapamäkeläinen kahdesta veturista ja 6-7 vaunusta koostuva roikka viipyy matkallaan Toijalassa sen verran, että lauantaina 11.8. toteutetaan edestakainen museojuna-ajo Toijalan ja Valkeakosken välillä. Veturina on tarkoitus käyttää Tk3 nro 1136:tta, mutta mikäli metsäpalovaroitus on voimassa, pitää vetokalustona olla Dv-sarjan dieselvetovoimaa. Ajo toteutetaan klo 11.30-13.00 välisenä aikana, mutta tarkempi aikataulu on vielä tekeillä. Lippuja ajelulle myydään junasta, ja hinnat vaihtelevat viiden euron yhdensuuntaisesta lastenlipusta 35 euron edestakaiseen perhelippuun (jolloin edestakaisen matkan tekevän kahden aikuisenkin kannattaa ainakin matkan ajaksi muodostaa perhe). Virallisempaa tietoa myöhemmin.

Ei kommentteja: