lauantaina, joulukuuta 30, 2006


Tiu tau tilhi


Aamupäivällä ajeltiin Akaan pohjoisempaan taajamaan ajatuksena käydä huonekalukaupassa. Uudelle kirjahyllylle olisi pikkuhiljaa käyttöä. Mukaan tarttui pohjanmaalaista puusepäntyötä esitteleviä mainoksia. Ja yksi työtuoli. Lounaalla käyntiä mietimme hetken, muta päätimme palata kotiin. Kotikylään tullessa automaattiasemalla oli useamman auton jono. Bensiinilitran hinta 1,152 euroa houkutti monia.

Iltapäivällä, puolisoni laskeskellessa kirjahyllyelementtien mittoja ja hintoja ja minun - häpeä tunnustaa - ollessani vaipumassa päiväunille, havahduimme melkoiseen jysähdykseen. Etuaikainen iso uudenvuodenpommi se ei ollut, vaan keittiön pihanpuoleiseen ikkunaan vauhdilla törmännyt tilhi. Lieneekö siivekkäällä ollut sorbusta veressä, kun lentoliikenteessä meni törmäilemään. Huolestuttavan pitkään lintu istui pihassa ruokapaikkatoveriensa talitiaisten käydessä välillä osaaottavasti vierestä katsomassa. Jonkin ajan päästä tilhi kuitenkin nousi jaloilleen, ja pian jo lensi matkoihinsa. Toivotimme turvallisia lentoja.

Ilta meni huomaamatta. Kasasin uuden tuolin työhuoneeseeni. Vanhasta kelpasivat talteen vain ruuvit. Saunassa käytiin ajoissa, mutta kello oli kymmenen hujauksessa. Haastattelevat radiossa Erkki Lampénia, joka oli taannoin Blogistanissakin hyvin tunnettu henkilö.

Ei kommentteja: