torstaina, toukokuuta 09, 2013

Sateinen pyöräretki

Perinteiseen tapaan pyöräilykausi tuli aloitettua Seitsemän kirkon lenkillä. Kovin fiksua ei ole aloittaa 90 kilometrillä, varsinkaan kun vastaavia matkoja ei tule juuri muutoin ajettua. Jonkinlainen peruskunto kai talven jäljiltä vielä on, vaikka sulan maan kaudella lenkkeily on ollut vaisumman puoleista.

Sääennuste ei luvannut hyvää: sadetta koko päiväksi. Asennekysymyksen ohella sadekeli on varustautumiskysymys. Drymax-kengät, -housut ja -takki toimivat. Aamupäivän lämpötila pysytteli maltillisissa lukemissa, joten märkä ei tullut sisältäkään päin.

Poljin hyväksi koettuun tapaan ensin Urjalaan, sieltä Kylmäkosken ja Viialaan, ja edelleen Metsäkansan kautta Valkeakoskelle ja sieltä Sääksmäen kautta kotiin. Kylmäkoski oli paras paikka, koska sieltä sai mehun lisäksi pusun.

Tarkoituksenani oli puhelimen Sports Trackerin avulla selvittää kerrankin matkan tarkka pituus, 90 km kun on karkea arvio. Kotiin päästyäni huomasin, että mittaus oli pysähtynyt kesken matkan. Ehkä GPS-signaali katosi jollakin kirkolla mehua sisätiloissa nauttiessa.

Ei kommentteja: