sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013Pihanurmea siistiksi


Eilen pidettiin kotikylän jäteasemalla vuotuista risupäivää. Teemaan kuuluu, että päivän aikana sinne saa maksutta viedä puutarhajätettä. Emme ole koskaan hyödyntäneet mahdollisuutta, kun oksasilppurin hankkimisen jälkeen olemme pyrkineet hakettamaan lähes kaiken puusta pudonneen. Koivunrisut ovat huonosti silppuuntuvina kuitenkin ongelmallisia, ja päättynyt talvi antoi niitä runsaasti. Viime viikonloppuna niitä kerättiin nurmikolta melkoinen keko ja päätettiin hoitaa risupäivänä kaatopaikalle kulkematta oksasilppurin kautta.

Peräkärryä meillä ei ole eikä tiedossa ollut tähän hätään sellaista lainaksikaan. Aamulla kävin maatalousliikkeessä hakemassa kaksi käytettyä suursäkkiä ajatuksena ahtaa risut säkkiin ja säkit farmariautoon.

Säkinhakumatkalla päätin poiketa veturitallilla, jonne oli jo kerääntynyt muutamia Museoveturiseuran talkoomiehiä. Keksin kysyä pick-upin omistavalta Juhalta, josko hän olisi valmis vaihtamaan autoja päittäin pariksi tunniksi, ja se sopi. Niin risut ja saatiin kotipihalta jäteasemalle maatumaan ripeästi ja ehdin hyvin talkoisiinkin mukaan. Kiitokset!

Sunnuntaina saatiin pihan kevätharavointi päätökseen. Lehdet saatiin kompostiin jo syksyllä, mutta sammalta nousi taas muutama kottikärryllinen. Joskus ollaan oltu vastaavassa tilanteessa reilusti huhtikuun puolella, mutta nyt myöhäinen ja kylmä kevät on viivästyttänyt alkukauden pihapuuhia. Jotain kertoo sekin, että lehtikompostin pohja on edelleen jäässä.

Ei kommentteja: