sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011


Ensivaikutelmia Microsoft Security Essentialsista


MikroBitti-lehden tammikuun numeron innostamana korvasin pari viikkoa sitten kokeilumielessä kannettavan tietokoneeni hyvin palvelleen Avira AntiVir Personal -virustorjuntaohjelman niinikään ilmaisella Microsoft Security Essentialsilla, MSE:llä.

Avira on hyvä, mutta niin tuntuu olevan MSE:kin. Se sulautuu nätisti Windowsiin ja tuntuu kuin se toimisi jopa sulavammin kuin Avira. Aviran kanssa pöpöt pysyivät kiitettävästi loitolla. MSE:n suojaustasosta on hankala sanoa mitään näin lyhyen käyttökokemuksen perusteella, mutta ainakaan tähän saakka mitään ongelmia ei ole ilmaantunut.

Ensitutustumalta MSE:n viehättävimmät piirteet Aviraan verrattuna liittyvät ohjelman ja virustunnisteiden päivityksiin. Avira pyrkii lataamaan ne välittömästi käynnistyttyään, ja jos verkkoyhteys syystä tai toisesta ei ole juuri sillä hetkellä käytettävissä, päivitykset jäävät ladattavaksi toiseen käynnistyskertaan. Varsinkin mokkulan tai kännykän avulla verkkoon mentäessä tämä oli suhteellisen yleinen ongelma, ja Windowskin alkoi toisinaan muistutella vanhentuneista virustunnisteista. MSE puolestaan ei yritäkään hakea päivityksiä heti käynnistyessään vaan odottelee rauhassa useita minuutteja verkkoyhteyden syntymistä ja ryhtyy vasta sitten päivitystoimiin. Toinen MSE:n etu Aviran ilmaisversioon verrattuna on päivityksen jälkeisen mainosikkunan loistaminen poissaolollaan.

Ei kommentteja: