lauantaina, elokuuta 09, 2008


Elokuu on rautatieharrastuskuukausi


Edellisen vuorokauden aikana näillä kulmilla satoi 47 millimetriä. Sade jatkui tihkuna vielä aamun mittaan, kun veturitallin miehistöhuoneessa mietittiin talkoopäivän työkohteita.

Sisätöihin päädyttiin ja työkohteeksi päätettiin tällä kertaa yleishyödyllisen sijasta omatarvekäyttö eli saunan vilvoittelutilan lattian rakentaminen. Retkikunta lähti ostamaan lankkua. Toivat reilusti, kun halvalla sai. Se on hyvä, koska puutavaraa on syytä olla aina hieman käsivarastossa.

Sade lakkasi, ja puusepäntöiden sijasta lähdin pihalle ruohonleikkurin perässä kävelemään. Eskon taannoin kunnostaman ja veturitallille tuoman vanhan Klipon kanssa tuota ilmaisua voi perustellusti käyttää, koska kone on itsevetävä.

Keväällä lupasimme jokioislaisille tovereille ilmaiseksi ei enempää eikä vähempää kuin yhden veturin. Eivät ole vielä käyneet omaansa pois noutamassa. Ei mitään kiirettä, mutta toivottavasti asia ei ole unohtunut. Vähitellen kaipailemme tallitilan vapautumista.

Ensi viikon sunnuntaina vietetään Hyvinkäällä 20. Rautatiemuseopäivää. Keski-Suomen tovereilta sinne on tulossa näyttävä vaunuroikka peräti "triplavedolla": Dr12, Dv16 ja Tk3 - toki varauksin, koska vanhan kaluston kanssa toimittaessa monenmoista sattuu. Yksi vetäjä kuitenkin pitänee juottaa väliasemalla.

Elokuun lopussa, viikonloppuna 30.-31.8., on tarkoitus järjestää Valkeakosken radan 70-vuotisjuhla-ajotapahtuma Tk3:n vetämällä junalla. Tarkempi tiedotus jää myöhäiseksi mainituista teknisistä epävarmuustekijöistä johtuen.

Dr16-veturien ystävien isovaalee.info-sivustolla on koulujen alkamisen kunniaksi julkaissut komean lukujärjestyksen (PDF-tiedosto, 4 800 kB). Nörttihenkisten rautatieharrastajien kauneimpiin huumorinkukkasiin mielestäni kuuluu sivuston bannerin "Inverter inside" -tunnus.

Ei kommentteja: