keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006


Rautalankaviritys


Autosta hajosi pakoputki. Katkesi tavanomaisesta kohdasta, puhki menneestä etu- ja takaäänenvaimentajan välisestä liitoksesta. Nykyisin noita ei juuri kannattane hitsailla. Vaihtoon menee, mutta tulipahan samalla tilattua kilometrihuolto ajoissa. Tein tilapäiskorjauksen alumiinifoliosta, paikkausnauhasta ja rautalangasta. Nyt on alla tehoputki. Paikkausnauhaa hakiessa huomasin, että kotikylän autotarvikeliike näyttää lopettaneen tai muuttaneen. Huoltoasemalta löytyi.

Miksiköhän blogimaailmassa on paljon neule- ja muita tekstiilikäsityöblogeja, mutta ei tietääkseni juurikaan vaikkapa autonrassausblogeja? Aikanaan oli yksi, jossa kuution omistaja kirjoitteli aarteestaan.

Huomenna pitäisi viettää päivä Helsingissä. Ja ammattikoululla vietetään eläkkeellelähtijäisiä. Siellä olisi kiva olla mukana, mutta ei taida onnistua.

3 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Lukisin kyllä todella mielelläni autonrassaukesta. Homma taitaa olla vaan luonteeltaan sellaista että yötämyöten veivataan cortinaa kasaan ja sitten rojahdetaan nukkumaan. Neulomista lienee helpompi harrastaa kirjoittamisen ohella ja valmistakin tulee pienemmissä erissä.

Ahnmin tämmöiset jutut: http://wonderwells.com/asuntovaunu/
aivan innolla vaikka minulla tai tutulla ei koskaan ole ollut asuntovaunua. On se vaan niin siistiä lukea miten sikalexiä vedellään saumoihin, haistan sen tuoksunkin...mmm...

Murphy kirjoitti...

Niin.

Pakoputki on kulutustavaraa. Etupönttö kestää kaksi kertaa sen mitä taka. Alkuperäinen kolme kertaa sen mitä tarvike. Hankalampi homma oli kun minulta meni pakosarjan ja katalysaattorin välinen joustava laippaviritys puhki.
Toinen puoli laipasta on katalysaattorissa ja toinen pakosarjassa. Nämä on kalliita ja hankala irroittaa ehjänä.

Ostin Biltemasta ns. sinkittyä kurkkutorvea joka ei kestänyt kuin vuoden. Nyt siinä on hitsattuna joustava Motonetin jatkopala. Jos pakosarja pitää irroittaa jostain syystä niin katalysaattori killuu siinä nyt kiinteästi.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Niin se varmaan menee, Tino. Kuka sitä enää illan hitsaus- tai ruuvaussession jälkeen jaksaisi nettiin kirjoittaa. Asuntovaunusivu tuo minulle mieleen kirjoitustapaa myöten jotkut venelehtien jutut, joita on tullut joskus parturissa luettua. Olisikohan niin, että asuntovaunut ja veneet vetävät puoleensa samankaltaisia persoonia?

Murphy, Bilteman luetteloa vilkaistessani tuli minullekin mieleen sinkitty letku, jolla olisi saanut varmaankin paljon kestävämmän pikakorjauksen kuin paikkanauhalla. Mutta kun nyt kestäisi kaupunkiin korjaamolle saakka. Putki on tilattu. Onneksi on halpa kärry ja halvat varaosat.