lauantaina, heinäkuuta 27, 2013Lumiauroja ja Lättähattuja

Veturitallille kehkeytyi vaihteeksi ylimääräinen talkoopäivä, kun väkeä kerääntyi ja sopivan sään perusteella päätettiin vetää lumiauran puuosiin uusi maalikerros. Eikä meitä yhteen lisätalkoopäivään tarvittu kuin neljä: Simo hoiti kittauksen ja Marko, Ilkka ja minä maalauksen.

Kovin suurta innokkuutta paikallisharrastajilla ei ollut lähteä mukaan porvoolaisten Turku-linjan ajoihin. Tapahtumanjärjestäjältä pummittiin ensimmäiselle matkalle vapaaliput Simolle ja Manulle. Olisi saatu enemmänkin, mutta ei huolittu. Oma lippu tuli hankittua kannatusmielessä Asemanpuistobluesin tapahtumapaikalta eilisellä pyöräretkellä.

Hyppäsin kyytiin viimeiselle reissulle, eikä sielläkään lippua pyydetty ennen kuin tyrkytin. Päälle vetämäni keltainen Museoveturiseura-liivi kuulema oli vapaalippu. Ystävällinen konduktööri osoittautui Resiina-lehden nykyiseksi päätoimittajaksi. Urjalassa (kuvassa) tehdyn pidemmän seisauksen aikana ehdittiin jutella enemmänkin.

Gunnar ajoi, ja ainakin paluumatkalla hänellä oli ohjaamossa nuoria innokkaita apulaisia viheltimenkäyttäjinä.

Hanhisuo

Matkalla pysähdyttiin Hanhisuolla, kun ihmisiä jäi kyydistä. Hitaasti kulkevan, mekaanisella voimansiirrolla varustetun "Lättähatun" etu nykykalustoon nähden on linja-automaisuus eli se, että voidaan pysähtyä siellä, missä matkustajat milloinkin haluavat. Liikenteenohjauksen kannalta kiskoauton kaltainen kulkuneuvo olisi tietenkin katastrofi nykyiselle lentoliikenteen kanssa kilpailevalle junaliikenteelle.

Hanhisuo. Sinne piti mennä mopoilla Syväsen kanssa - jälkeenpäin tarkasteltuna ehkä jopa päivinä, jolloin asemalle vielä olisi ollut rautateiden henkilöliikennettä. Ainakin asema olisi ollut pystyssä. Hämäläisvarhaisteinipoikien roadtrip jäi tekemättä. Jommankumman mopossa oli aina jotakin tilapäistä vikaa. Tai kasvot - omasta mielestä ainakin - liian hyvin poliisin muistissa. Sitten tuli kevät, kun oli täytetty viisitoista ja laitettiin mopot vakioiksi. Hanhisuon matka ei enää kiinnostanut, eivätkä kesän jälkeen mopotkaan.

Mukava, että edes keski-ikäisenä pääsi käymään Hanhisuolla. Edes Lättähatulla.

Ei kommentteja: