tiistaina, syyskuuta 27, 2011


Montako porttia on Kiinan muurissa?


Työpäivään mahtui monenlaista sähköisen toimintajärjestelmän ja sen käyttäjäohjeen päivittämisestä projektiraportin tekemiseen ja välissä tietysti monenlaista neuvottelua sähköpostilla ja puhelimitse.

Vaikka ei virallisesti työnkuvaan kuulu, osui sattumalta ATK-tukitehtäväkin kohdalle. Koulun asuntolassa oli kuulemma Internet-ongelma. Kun varsinainen alan henkilöstö oli kiinni muualla, ajattelin että kyllähän moinen ratkaistaan. Ongelman kohdanneet lupasivat näyttää tilanteen tietokoneeltaan. Kun asiaa esiteltiin, täytyy sanoa, että ensimmäiseksi mieleen tuli: "Voi se hui yinin vieressä oleva paikka sentään!" Eipä pystynyt Guwen guanzhin suomennoksen lukemisen ja muutaman vuoden taiji-treenauksen pohjalta sanomaan sitäkään, oliko Windows kantonin- vai mandariinikiinaksi (eipä sillä, että moisesta tiedosta olisi apua ollut). Keskustelutuokion jälkeen päädyttiin porttiongelmaan. Säädin palomuuria, ja huomenna kokeillaan uudelleen.

Työpäivän jälkeen linja-autopysäkiltä kotiin kävellessä hirnui hevonen. Ihmettelin hetken, miten se niin pitkään hirnuu ja missä. Kunnes tajusin, että lähistöllä starttaillaan huonolla menestyksellä peltipollea. Saneeraustyömaan pihalla rappasi kaksi miestä. Arvelin, että heidän synnyinvaltionsa nimi on saattanut olla Neuvostoliitto.

Iltalenkillä vähän ennen hämärän laskeutumista hölköteltiin samaisen työmaan ohi. Miehet rappasivat edelleen.

Ei kommentteja: