keskiviikkona, joulukuuta 08, 2010


802.11Qtamolla


Töissä vaihteeksi jotain konkreettista. Operaattori siirsi vanhalta koululta uudelle neljä VLAN-verkkoa. Jukalla ja minulla oli hieno ajatus yhdistellä aiemmin erillisiä verkkoja isommiksi ja ylläpitoa helpottavammiksi kokonaisuuksiksi, mutta eihän se niin helposti käynytkään. Ongelmat alkoivat heti, kun oltiin runkokytkimen porttien ulkopuolella. Ciscon ja HP:n laitteet eivät tulleet juttuun keskenään niin hyvin kuin odotimme.

Välillä oltiin aika kuutamolla, mutta Soneran NOC antoi suorastaan hämmentävän hyvää puhelintukea - kuului se työnkuvaan tai ei. Varsinaisiin puhelintukinumeroihin soittaessaan harva asiakas taitaa päästä moisesta nauttimaan. Kiitokset Mikolle operaattoripäähän!

Bitti saatiin kulkemaan ja suunnitelmat huomista varten valmiiksi juuri sopivasti, että työaikasaldoa ei tarvinnut ryhtyä kerryttämään.

Kauden avaus


Illalla puolisoni ja minä lähdimme avaamaan hiihtokautemme kotikylän kuntoradalle. Muutamissa lähikunnissa on ollut jo jonkin aikaa hiihtolatu tai -ura, ja itsenäisyyspäivän lumisade mahdollisti sen tännekin. Moni muukin oli lähtenyt nauttimaan alkutalven lumista.

Vapaalla tyylillä mentiin peninkulman verran. Ei ensimmäistä lenkkiä tänäkään talvena voinut sanoa kevyeksi, vaikka kelissä ei ollut valittamista. Luistoa löytyi mukavasti.

Viime viikkoina liikunta on jäänyt lähinnä kuntosalikeikkoihin, eikä sieltä ole löytynyt tarpeeksi vääntöä hiihtomäkiin. Eiköhän se tästä taas lähde, jos lunta riittää eivätkä flunssat iske.

Ei kommentteja: