keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010


Töihin lähtiessä heijastin heilumaan


Muutamana yönä on ollut pakkasta. Yllättävää kyllä, sitä ei ole havainnut aamulla lämpömittarista tai kuurasta kotipihan nurmella, vaan vasta työmatkalla. Yleensä nämä alavat pellonkulmat ovat olleet seudun halla-altteimpia. Olisikohan rautatien mahdollisen tulevan alikulun vuoksi kesällä tehdyllä pohjaveden laskulla osuutta asiaan?

Pihaviljelyn kannalta asia on hyvä. Tosin vanhasta muistista lavakurkut ja pensastomaatit kerättiin talteen hyvissä ajoin. Tähän saakka paras kesä niiden kannalta. Vielä kasvilavassa jokunen tomaatti yrittää kypsyä. Toivottavasti jaksavat, koska yhtä miellyttävää makua ei löydy edes kaupan luomuhyllyltä.

Työmatkalla on Linnaisten seudulla monena aamuna näkynyt kauriita. Enimmäkseen metsä-sellaisia, jokunen valkohäntäkin. Vielä 15-20 vuotta sitten metsäkauris oli melko harvinainen laji, ja myöhempi tulokas valkohäntäkauris - silloinen valkohäntäpeura - yleinen. Nykyään metsäkauriskin on alkanut taas viihtyä yhä paremmin. Sukulaislajit erottaa paitsi lajinimen kertomasta peräpeilin väristä myös koosta: metsäkauris on pienempi.

Ei kommentteja: