lauantaina, toukokuuta 23, 2009


Kasvun aikaa odotellen


Aamutorilta forssalaiset chilin ja kasvihuonekurkun taimet ja maatalousliikkeestä puoli kiloa lampaannataa. Jos ei viherrä, ei sitten mikään, kauppiasveljistä toinen vahvisti valintaa. Katsotaan, miten viihtyy janoisen koivukujanpuolikkaan alla.

Oli ajatus käydä kahvilla, mutta sadetta enteillyt säätila sai tyytymään leipomosta haettuihin paremman luokan pulliin.

Päivällä kauniimpi asukas ystävättärineen ja kameroineen lähti Hattulaan Pulsatilloja katsastamaan. Jokunen vielä kukki, ja yhden olivat ajattelemattomat tai ahneet vieneet jonnekin, mihin se ei kuulu. Nämä tuotuina terveisinä: aivan kuin kevätlauantaina ei olisi muuta tekemistä, jäin kotiin lukemaan organisaatiokulttuuria.

Ehtookellojen aikaan iltalenkki pyhän viettoon hiljentyneillä laitamateillä.

Toivotaan, toivotaan


Euroopan taivaan alla -niminen ohjelma kuuluu suosikkeihini Radio Suomen ohjelmistossa.

Vasta ohjelman taannoisen lähetyksen innoittamana Youtuben avulla tajusin, miten kunnioitettavan pitkää uraa onkaan tehnyt italo-iskelmän suomalaisittain tunnetuimpiin kuuluvan laulun takana oleva yhtye Ricchi e Poveri.Tällaisesta haki innoitusta itse Herr Bohlenin artistitalli, josta saattoi noina vuosina löytyä jokusia kuumempi nimiä, mutta joiden historiallinen jatkumo jäi kummastakin päästä paljon tätä esikuvaansa lyhyemmäksi:


Itä-Euroopassa kahdeksankymmenluvun syke on ollut suosittua tälläkin vuosituhannella. Laulu on 1980-luvulta, eikä yhtye itsekään liene paljon uudistunut, mutta miksipä hyvää muuttamaan:

Ei kommentteja: