maanantaina, helmikuuta 02, 2009


Tehokkaat apukäynnistyskaapelit


Illalla kuoroharjoitusten jälkeen puolisoni soitti ja kertoi, että anopin auto, talvikauden pihassamme kotiaan pitänyt ja varsin vähän liikkunut, ei suostunut starttaamaan parkkipaikalta.

Otin autotallista matkaan vielä avaamattomassa paketissa olleet apukäynnistyskaapelit, jotka hankittiin joskus jostain varmuuden vuoksi, kun halvalla sai. Ajoin nokan kohti potilaan keulaa, nousin autosta ja heilautin kädessäni kaapelipakettia. Samalla puolisoni kokeili sattumalta vielä kerran käynnistämistä, ja moottori hyrähti päälle kauniisti. Vaivatonta käynnistysapua, sanoisin.

2 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Kauheasti aina peloitellaan kaapelien turmioillisuudesta uusien autojen elektroniikalle. Onneksi kukaan ei ole kertonut sitä peugeotilleni, koska olen huoletta antanut ranskansähköä ties mihin kosliin.

Näistä autoalan ohjeistuksista ei voi oikein koskaan olla varma, osa on yksi miljoonasta -riski ja toinen melkein varma vika. Sama koskee bensan joutumista diisseliin, toinen neuvoo että tippa tuhoaa koko auton ja toinen sanoo että litra sinne tänne.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Olen kuullut samaa. Skodan ohjekirjassa on muistaakseni oikein ohjeet apukaapelikäynnistykseen. Nyt ei sitten vain tullutkaan tarvetta kokeilla käytännösä.

Bensaryyppyä en kyllä uskaltaisi lähteä kokeilemaan. Piloille peloteltu kai.