sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008


Tiivis sunnuntai


Synti ja häpeä viettää pääosin sisätiloissa niinkin kaunis syyspäivä kuin tämä sunnuntai oli. Työmaalla talousarvio olisi odottanut jo perjantaina tiettyjä arviointeja. Arkipäivinä työ- ja muunkin ajan vei EFQM-itsearviointi ja sen edellyttämät valmistelutyöt. Hitto, kun moneen paikkaan ei repeä.

Taisivat tekemättömät työt valvottaa, kun herätyskello ei ehtinyt soittaa käynnistämään pesukonetta yösähkötariffin aikaan. Sentään vielä pari tuntia unta kotitekoisella harjoitusfutonilla.

Aamulla kahvia, hiivaleipää ja greippiä ja iskelmäradio. Aamiaisen jälkeen toviksi olohuoneen sohvalle. Uskonpuhdistuksen muistopäivän kirkonmenot kuunneltiin Nurmijärveltä. Lutherin kerrotaan naulanneen ja naputtaneen Wittenbergin linnankirkon ovella lokakuussa, ja vaikka hän itse ei tuota paperimediamaista graffitia koskaan myöntänyt tehneensä, vietetään 22:tta - ääntämyksestä voisi vastata muuan takavuosikymmenten urheiluselostaja - sunnuntaita helluntaista nimenomaan pohjoismaisen reformaation kunniaksi.

Päivällä Excelin lomassa lisää kahvia.

Illaksi ajeltiin tehtaanpiippujen juurelle työväenopiston saliin taiji-treeneihin. Hyvä harjoitus, jossa ryömivä käärmekin ymmärsi oikean suuntansa.

Taskulamppu olisi ollut asiallinen varuste paluumatkalla poiketessa veturitallin kupeessa seisovaan EFi-vaunuun viemään jälleenmyyntiin edullisesti löydetyt lastenkirjat. Vaunun lämmityksestä sai kytkeä puolet pois. Ei se saunavaunu ole.

Ei kommentteja: