sunnuntaina, maaliskuuta 10, 2013Aurinkoinen hiihtoretki

"Helmikuun helpot päivät maaliskuussa maksetaan", kertoo Vilkunan Vuotuinen ajantieto vanhan kansan sanoneen. Yleensä vanhan kansan sääennustukset ovat informaatioarvoltaan tyyppiä "Jos maaliskuussa näkyy jäneksen jäljet hangella, silloin on lunta maassa", mutta viime viikkoihin helmikuun suojakelejä karsastava sananparsi on osunut hyvin. Yöpakkaset ovat olleet maaliskuun alkuöinä kireämpiä kuin helmikuussa kertaakaan. Sunnuntaiaamuna auringon jo noustua pohjoisen puolen lämpömittari näytti -26 celsiusastetta.

Puolilta päivin otettiin sukset olalle ja käveltiin pellon kulmalle, jonne viime viikon lumikuurojen ja tuulentuiverrusten jälkeen oli tehty latu. Itse asiassa moottorikelkka, lieneekö ollut urheiluseuran vai kunnan liikuntatoimen, latulanoineen kiersi peltoa parhaillaan.

Oli tarkoitus tehdä pieni hiihtoretki peltojen yli radanvartta seuraten Pulssin majalle ja takaisin. Latu oli hyvä, pohja paljon kovempi kuin viimesunnuntaisella laturetkellä ja suksikin toimi, joten päätettiin jatkaa majalta järvelle.

Järvellä latu vasta hyvä olikin ja hiihtäjiä melkein kuin Ylläksen aurinkoisilla aapasoilla. Tankattiin termospullosta kotipihan herukkapensaiden viimekesäistä antia ja liityttiin järvenkiertäjien joukkoon. Järveltä palattiin samaa latua kuin tultiin. Majalla tuttu huuteli tulen ääreen lämmittelemään, mutta huikkasimme jatkavamme kotiin, kun oma lihaskone oli sopivan lämmin. Puolisoni Garmin kertoi retken pituudeksi tulleen 30 kilometriä ja 40 metriä.

Ei kommentteja: