torstaina, heinäkuuta 24, 2014

Takaisin kiinaan

Tänään jatkuivat kesäyliopiston kiinantunnit kesätauon jälkeen. Oppilaitoksen toimistolle kunniamaininta opiskelijoiden huolenpidosta. Tuntien alkamisesta tuli sähköposti viime viikolla. Aika moni tänään paikalla ollut totesi, että ilman muistutusta olisi jättänyt tulematta.

Kun lomapäivä oli, lähdimme Tampereelle jo hyvissä ajoin. Kävimme tahoillamme pikku ostoksilla: puolisoni haki uuteen saumurinsa lankoja ja minä itselleni army- tai baseball-lippistä muodollisemman lakin ja sisäisen koneiston voiteluun kalaöljyä. Kun aikaa oli, nautittiin vanhan kirjastotalon puistossa paikallisen jäätelötehtaan kesäherkkuannokset. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta Tampereen raitti -nimistä makua uskaltaisi melkein suositella.

Ennen oppituntien alkua ehdimme vielä istua hetkisen Sorsapuistossa. Väkeä oli paljon. Enemmistö tapaamme vain nurmella istumassa, joku piknikillä, muutama aurinkoa ottamassa. Mutta erilaisia aktiviteettejakin harjoitettiin. Jotkut hölkkäsivät, yksi seisoi päällään ja muutama teki qigongia (气功) tai jotain samansukuista harjoitetta.

Minulla on vaikeuksia kiinan kanssa - muun muassa - "c"- ja "z"-äänteiden lausumisessa. Puolisoni sai opettajalta tehtäväksi antaa minulle tukiopetusta. Kyllä tämän tukiopettajan ohjauksessa kelpaa: sen olen kokenut usein kirjoitusmerkkien parissa.

Ei kommentteja: