tiistaina, kesäkuuta 25, 2013

Kymmenen vuotta ja 2230 viestiä myöhemmin

Tänään on tullut kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisestä blogimerkinnästäni. Bloggaaminen ei silloin ollut enää verkkomaailman aallonharjalla, mutta jotain siinä silti oli.

Ainakin alkuinnostusta. Sittemmin päivitystahti on harventunut ja kirjoitusten taso epäilemättä laskenut. Ajatella, että kesällä 2004 olin blogilistaa edeltäneen Pinserin listalla hetken aikaa jopa sadan luetuimman suomalaisblogin joukossa. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tarjontaa oli silloin murto-osa nykyiseen lähes 52 000:een verrattuna.

Muut sosiaalisen median välineet ovat suosioltaan ja merkitykseltään astuneet blogien ohi jo vuosia sitten. Facebookista en koskaan innostunut, ja Twitterkin on jäänyt vähäiselle käytölle.

En silti ajatellut vielä lopettaa tätä. Harvasta päivitystahdista huolimatta tämä palvelee henkilökohtaisena muistikirjana paremmin kuin vaikkapa Exchange-kalenteri. Milloinkas ne perunat edellisvuonna nostettiinkaan?

Muutoin voi todeta, että elämä on yllättävän samanlaista kuin vuosikymmen sitten. Sama elämänkumppani, sama koti, sama työpaikka (työtehtävät tosin vaihtuneet pariin otteeseen), pitkälti sama kaveripiiri (ja siihen liittyen samoja harrasteita). Se on hyvä. Ja jotain pientä uuttakin välillä. Kuten vaikka nyt kotona uudet ikkunat.

5 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Kiitos näistä vuosista ja merkinnöistä.

Ja varuiksi muistutus täältä, että lukijoita on.

Janne kirjoitti...

Onnittelut vuosipäivän johdosta! Aika kunnioitettava saavutus - monet, sanotaanko vaikka ennen vuotta 2005 aloittaneet, ovat siinäkin tapauksessa että jatkavat edelleen, vaihtaneet blogin nimeä, ellei nimimerkkiäkin.

b. kirjoitti...

Veteraani! Olet sitkeimpiä sissejä Blogistaniassa. Nostan hattua ja onnittelen.

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

He! itse luen blogiasi satunnaisesti
noita atk aiheisia ja sitten tuo Kiina asia kiinnosti.

Pidä blogia yllä suomalaisia blogeja muutenkin nykyisin vähentymään päin harmi sinänsä.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kiitos, veljet!

Mika ja B, silloiset bloginne olivat tärkeä innoittaja minun aloittaessani tämän kirjoittamista, vaikka tiesin, että niin sanallinen kuin kuvallinen puoli minulla tulee jäämään paljon vaatimattomammaksi.

Janne, sinunkin alkuaikojen blogisi toi paljon sisältöä, etten sanoisi kuumia perunoitakin, vanhaan Blogistaniin.

Jussi, yritetään pysyä kuvioissa!