sunnuntaina, kesäkuuta 09, 2013

Viikonloppu puolisotilaallisissa harrasteissa

Lauantaina tuli parin vuoden tauon jälkeen käveltyä Kesäyön marssi. Tällä kertaa se järjestettiin melkein naapurikylässä, Pirkkalassa, Lempäälän puolellakin poiketen.

Tapahtuma on pienimuotoisempi täällä maakunnassa kuin se oli kuin aikanaan Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Osallistujia oli vain kolmisensataa, kun eteläisemmissä vastaavissa heitä on ollut nelinumeroinen luku.

Laatu korvaa määrän: reitit olivat jokseenkin parhaat niistä 15 kerrasta, kun olen ollut mukana. Hiekkapintainen ja metsän varjostama polku on kävelijälle miellyttävämpi kuin auringonpaahtama asfalttitie. Tosin jälkimmäisestäkin oli tarjolla tuhti maistiainen Pirkkalan varalaskupaikan nousutiellä.

Pisin 38 km:n reitti vei Pirkkalan urheilukeskuksesta Sääksjärvelle junannäkymälle ja sieltä Satakunnan Lennoston lähiharjoitus- ja varuskunta-alueiden ja Pirkkalan lentoaseman kautta takaisin. Aikaa meni, Sports Trackerin mukaan, kuusi tuntia ja 38 minuuttia.


Sunnuntai meni leppoisasti ampumaradalla Etelä-Hämeen reserviläispiirien ruutiasekisojen tuloslaskennassa. Kaltaisestani uusnoviisista - edellisen kerran olen ollut ampumakisojen toimitsijana kai kymmenisen vuotta sitten - oli hyötyä, kun eilinen kisapäivä oli kuulemma jouduttu viemään läpi raskaalla alimiehityksellä.

Tänäänkin pukkasi välillä pientä kiirettä, kun useamman ammuntalajin tuloskortteja tuotiin laskentakoppiin samaan aikaan. Mutta hyvin selvittiin, Timo, Markku, Martti, Eero ja minä.

Ei kommentteja: