perjantaina, helmikuuta 23, 2007


Hajanaisia pikkuasioita


Kävin eilen eräällä koululla, Tyry nimeltään. Nykyään puhutaan peruskoulun 7.-9. luokan koulusta eikä yläasteesta. Kävelin omalta työmaaltani, kun aikaa oli. Matkan varrella seisoi rakennusnosturi. Niitä näkyy keskustan tuntumassa enää melko harvoin. Yksi lapsuuden muisto 1970-luvun alkupuolelta minulla on se, että aina oli pystyssä vähintään yksi nosturi hallitsemassa vielä matalan taajaman silhuettia ja pikkuhiljaa sitä korottamassa. Mukava näky nytkin.

Omat harrasteopinnot etenevät siihen malliin, että maanantaisesta tentistä tuli pyöreä nelonen. Oikea numero, kun kirjoja ei kovin ahkerasti tullut avattua? Nykykäytäntö, jossa opintosuoritusten tulokset voi katsoa verkosta, on näppärä. Joskus aiemmin niitä piti käydä tutkimassa paikan päällä ilmoitustaululla.

Rovasti, eilisessä blogimerkinnässäkin esiintynyt, kysyi mielipidettäni seurakuntavaaliehdokkuutta kohtaan. Tällä seutukunnalla ne käydään vasta nyt - ei hämäläisyyden vuoksi - vaan vuodenvaihteessa tapahtuneiden seurakuntien yhteenliittämisen johdosta. Suhtaudun politiikkaan, niin tärkeää kuin se käytännön elämässä onkin, hieman vieroksuen. Sattuneesta syystä olisin myös jäävi aika monissa asioissa.

Tätä blogia täytyisi oppia kirjoittamaan paremmin ja käsitellä lukijoita kiinnostavampia asioita. Olen pannut merkille, että lukijoita on lopettanut tasaiseen tahtiin koko alkuvuoden ajan.

3 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Minulta on kyllä mennyt tyystin ohi se, että yläasteita on lakattu kutsumasta yläasteiksi. Onkohan muutokselle ollut jokin järkevä syykin?

Onneksi olkoon nelosesta! Oletan asteikon olevan 1-5 ;-) Vaikka ainahan se ainakin itseä epäillyttää, jos tuntee saaneensa arvosanan liian helposti. Täytyy silti vaan hyväksyä karu totuus, että on vaan osannut.

Sedis kirjoitti...

Voipi olla lukijoissa sukupolvenvaihdosta. Sama juttu.

Hyvärinen J. kirjoitti...

LB, aivan viime vuosina tämä muutos peruskoulun nimityksissä on tapahtunut, mutta milloin tarkalleen, on mennyt minultakin ohi. Aika uusi juttu se on, koska käytännössä useimmat puhuvat edelleen ala- ja yläasteesta.

Ja kyllä tässä tapauksessa nelonen oli ihan kelpo numero. Kiitos.

Sedis, näin varmaankin on. Ajat muuttuvat ja lukijat niiden mukana. Pitäisi kai itsekin. Vaan jos ei osaa.