sunnuntaina, marraskuuta 14, 2010


Virsiä ja modernia jazzia


En ole käynyt kirkossa sitten pääsiäispyhien. Tänään oli hyvä syy korjata asia ja samalla äänestää kirkollisvaaleissa. Muistaakseni olen äänestänyt koko lailla kaikissa julkisoikeudellisissa vaaleissa, joissa minulla on ollut äänioikeus. Poikkeukseksi on saattanut jäädä jokin ylioppilaskunnan edustajiston vaali.

Jos perjantaina tuli kohennettua kulttuurikuntoa, niin tänään oli fyysisen vuoro. Korkea aika molempien suhteen. Iltapäivää vietettiin urheilutalon kuntosalilla. Isossa salissa oli käynnissä sulkapalloturnaus. Raudannostajia oli paikalla vain vähän. Välillä puolisoni ja minä olimme kaksin. Kuntopyöristä moni oli tavalla tai toisella epäkunnossa.

Urheilijan oloinen nuorimies merkkasi tunnollisesti paperille tekemiään sarjoja. Minulla ei lyhyen mutta vaatimattoman kuntosaliharjoitteluni aikana ole koskaan ollut varsinaista ohjelmaa. Sellainen on syntynyt itsekseen lähinnä sen mukaan, mistä laitteista ja liikkeistä pidän. Muutama vuosi sitten urheiluopistolla Nastolassa sain erinomaisia vinkkejä. Eniten hikipisaroita taitaa valua keskivartalon eteen. Bodarin kroppa ei ole haussa, vaan ajatus välttää istumatyöläisen tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Perinteistä hauiskääntöä tulee treenattua tasan sen verran kuin jalkaprässin ohessa jaksaa nostella käsipainoja. Vapailla painoilla olisi kai syytä harjoitella enemmän, koska niiden kanssa tasapainoillessa pääsisi vaikuttamaan myös syviin lihaksiin. Aloittelijamaiseen tapaan tunnustan olevani enemmän levypakkojen kuin levytankojen ystävä. Jalkaprässin käsipainohöysteen ohella ranskalainen punnerrus on ainoa vapaiden painojen harjoitteeni.

Salilta palatessa käytiin moottoritien varressa ostamassa vissyä, leivänpäällistä ja ahvenanmaalaisia röstiperunoita. Jostain syystä viimeksimainittuja kelpo eineksiä ei saa kylän keskustan puodeista. Röstit päätyivät pakastimeen odottamaan kiireistä arki-iltaa. Proteiinitankkaukseksi tehtiin muhevaa papupataa ja keralle runsas salaatti.

Iltaohjelmassa oli uusintakuuntelu perjantaisesta konsertista YLE Radio 1:n kautta. Sen päälle Jatzofrenia.

Ei kommentteja: