torstaina, helmikuuta 28, 2008


Teletalolla


Kuljen parin peninkulman päivittäiset työmatkat mieluusti linja-autolla, mutta pidemmillä preferoin junaa. Aikatauluja lukiessani olin harmitellut, kun en löytänyt Jyväskylään sopivaan aikaan vievää Pendolinoa. Sillä tuli takavuosina kuljettua silloin tällöin. Ainoa sopiva yhteys näytti olevan Mäntän ja Keuruun kautta kiertävä "pikavuoro" kumipyörillä. Sitä varten piti päästä Tampereelle kuudeksi. Puolisoni uhrautui hoitamaan syöttöliikenteen.

Perillä tulin vilkaisseeksi aikatauluvihkosta ja harmittelin lukutaidottomuuttani. Siellähän se oli vanhalla paikallaan, juuri sopivaan aikaan Suomen Ateenan asemalla oleva S 41. Sadattelin asiaa teletalolle päästyäni. Paikalliset kertoivat, että aamun raideliikenne oli taas seissyt Muuramen tunnelissa. Muistelivatkohan viimeviikkoista tapausta, vai oliko sittenkin viisasta valita linja-auto? Ainakaan raideliikenteen epävirallinen mutta usein valpas tiedotekanava vaunut.orgin havaintopalsta ei kerro tämänaamuisista ongelmista.

Päivän antina oli ainakin se, miten lähinnä palomuurin käyttöliittymänä pitämäni Soneran SurfManager on vaikka miten paljon muuta. Tuli tunne kuin olisi viisi vuotta sitten hankkinut Porschen ja tähän saakka ajanut ykkösvaihteella (Citroën 2 CV:n varhaisista käyttäjistä 1940-50-lukujen taitteessa - joista monet olivat ranskalaisia maanviljelijöitä - kerrotaan tällaista tarinaa sekä auton tekniikan kestävyyttä ylistäen että suorituskyvylle naureskellen). Myyntipuhetta toki paljon joukossa.

Katajainen tie voi olla vielä edessä peruskäyttäjälläkin, kun Sonera vaihtaa taustalla olevaa infrastruktuuria selkeän objektiorientoituneesta Check Pointista Juniperiin. Käyttöliittymä paranee entisestään, mutta "liian" hienoja NAT-sääntöjä koskeviin kipupisteisiin ei vielä saanut vastauksia.

Pohdin aamuisen korvaamista ja paluumatkan tekemistä mielenkiintoisempaa rataosuutta pitkin Haapamäen kautta. Pääsisi kokeilemaan Dm12:n penkkejä, kun sellaisessa en vielä ole matkustanut. Suunnitelmaksi jäi. Poikittaisliikenne kiskoilla on harvaa, ja illalla odottaa kokous.

Dna:n "Mokkula" ei näytä toimivan seudulla, jossa junan ikkunasta näkyy metsää. Ei Soneralla aivopesty eikä maksettu mainostamisesta, mutta verkkojen peittoalueet vain ovat erilaisia. ja eri kokoisia. Lähetän tämän suosiolla varatieyhteyden kautta. "Mokkula" lupaa paperilla hurjaa vauhtia, mutta kun kuuluvuus on mitä on, päihittää pelkän EDGEn osaava matkapuhelin sen komeasti.

Ei kommentteja: