sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008


Elektroniikkaa ja voimailua


Auto kävi viime viikolla huollossa. Siellä vaihdettiin jokin huoltodiagnostiikkaan liittyvä osa. Se meni takuuseen, mutta eilisellä Lahden matkalla ihmettelin, kun radiosta ei kuulunut taajamien ulkopuolella oikeastaan mikään asema.

Tänään ongelmaa tutkailtuani löysin kojelaudan uumenista antennikaapelin ja radion välistä ylimääräisen komponentin. Huollossa olivat ilmeisesti joutuneet irrottamaan radion paikaltaan, ja takaisin asentaessaan kytkeneet kaikki johdot sinänsä oikeille paikoilleen. Niin oli antennikaapeliinkin kytketty automaattiantennin hallintayksikkö, vaikka autossa on aivan tavanomainen antenni. Passiivisena tuo mokkula toimi vain ylimääräisenä vastuksena. Ylimääräinen pois välistä ja johan radioasemia taas löytyi.

Isompi kuvaputkinäyttö, jota taannoin tarjosin, löysi uuden kodin pitäjän pohjoisemmasta taajamasta.

Illalla taiji-treneissä ohjaaja-Matin lisäksi oli vain puolisoni ja minä. Hiihtolomaviikko verottaa osallistujia. Idea siitä, että voima on viime kädessä vartalon tai jäsenen rennon ja jännittyneen tilan ero, oli mielenkiintoinen. Urheiluekspertit varmaankin jakavat voiman täsmällisiin osa-alueisiin, mutta mainittu määritelmä tuskin on kaukana siitä, mitä voimalla tarkoitetaan esimerkiksi kamppailu-urheilulajien perusperiaatteiden yhteydessä.

Sääennusteet eivät kyllä suosi täkäläisiä hiihtolomalaisia. En pistä pahakseni töihin menemistä huomenna.

Ei kommentteja: