perjantaina, heinäkuuta 08, 2005


Muutama edellisen merkinnän lisähuomio


Eilinen merkintä tuli tehtyä liian myöhään ja liian väsyneenä. Jokunen mainitsemisen arvoinen huomio jäi puuttumaan.

Karlebyn eli Kokkolan muistomerkkiveturi, tanskalaisen A/S:n Frichsin maamme jälleenrakennusajan veturipulan aikana vuonna 1949 kotimaisten piirustusten mukaan valmistama kevyt tavarajunaveturi Tk3 nro 1159, on yllättävän hyvässä kunnossa taivasalla säilytettäväksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen muistomerkkiveturiksi.

Samaisella ratapihalla on myös täkäläisittäin katsoen käsittämättömän hyväkuntoiselta näyttävä laatikko- eli Linder-tyyppinen lumiaura. Mahtaako ulkoasuun olla jokin muukin syy kuin paperi- tai kemianteollisuuden puuttuminen aivan naapurista? Meitimmiähet tosin tekevät omastamme tälläkin kertaa vielä kauniimman.

Muutoksia pihamaalla


Reissun päälle nukuttiin hyvin. Päivän helteisimmät hetket tuli vietettyä lapion ja haravan varressa sorarallin merkeissä. Kasa pienenee pikkuhiljaa.

Iltapäivällä käväisin taajamajunalla Lempäälässä ja hain sieltä auton huomiselle seuran kesäretkelle. Pitkä Ford Transit ei ole mielestäni maailman miellyttävin ajettava. Onneksi huomisesta reissuporukasta useampikin viihtyy auton ratissa.

Ei kommentteja: