tiistaina, heinäkuuta 30, 2013

Kesälomalaisten kotipuuhia

Aamupäivällä jatkettiin pihan sadonkorjuuta ensimmäisten punaherukkapensaiden osalta. Ne ovat vanhoja, talon aiempien asukkaiden istuttamia, mutta vuodesta toiseen jaksavat satoisina keväisten hoitoleikkausten voimin. Pensaita varjostaneiden hopeapajujen ja vaahteran edelliskeväisellä kaatamisella on varmasti myös osuutensa hyvään nykykuntoon.

Lienen ennenkin tästä maininnut, mutta en malta olla muistuttamatta, että kotimaista teollista muotoilua edustava satulasanko on kerrassaan erinomainen apuväline herukkasadonkorjuussa. Mehumaija saa yösähkötariffin aikaan heruttaa päivän saaliin, ja huomenna jatketaan puskajusseilua.

Iltapäiväohjelmaksi otettiin autotallin siivous. Edellisestä suursiivouskerrasta olikin jo "jonkin verran " aikaa. Vaikka jäteastian täytettä ei tullut kuin nimeksi, tavaroiden uudelleenjärjestely toi reilusti lisätilaa. Täyskorkeaa seinätilaakin saatiin niin, että pääsin asentamaan ensi talvea varten jo aikaa sitten hankitun sivakkatelineen. Sulan maan ajan saavat sukset viettää varastorasvattuina pusseissaan, mutta hiihtokaudella ne säilynevät telineessä aiempaa paremmassa järjestyksessä.

Tavaroiden uudelleenjärjestelemisestä tuli mieleen: ei joku sattuisi tarvitsemaan Sotka-mallistoon aikanaan kuulunutta Marilyn-hyllystöä mustan ja kirsikan värisenä? Ja/tai samaan kokonaisuuteen kuuluvaa kirsikanväristä pöytää? Ehjät ja muutenkin kelpokuntoiset sellaiset saisi hakemalla. (Eiköhän millennium ole kohta sen verran vintagea/retroa, että nuo olisivat tyylikkäitä vaikka opiskelijakämpässä?)

Ei kommentteja: