tiistaina, heinäkuuta 28, 2009


Museojunaliikennettä Valkeakoskelle elokuussa


Tämä olkoon maksamaton ennakkomainos. Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ja Veturimuseo järjestävät museojuna-ajelun Toijalan-Valkeakosken-radalla lauantaina 8.8.2009. Puukorisista matkustajavaunuista koostuvan junan veturina toimii vanha tuttu "Pikku-Jumbo" eli haapamäkeläisten Tk3 nro 1136 (pakottavassa tapauksessa juna voidaan ajaa myös vanhan Dv-sarjan dieselveturilla).

Museojunamatkan yhteyteen voi liittää pikaisen käynnin vaikkapa Valkeakosken asuntomessuilla (kannattaa tutustua ainakin kohteeseen nro 7). Juna ajaa päivän aikana kahdesti Toijalasta Valkeakoskelle ja takaisin. Matkalla voi poiketa myös Ilolan maatilamatkailun ravintola Wanhalla Asemalla. Aikataulu on seuraava:

PaikkaLähtö Tulo
Toijala11:10    
Metsäkansa11:50   11:30
Valkeakoski12:35   12:10
Metsäkansa12:55   X
Toijala    13:15
 
Toijala14:15    
Metsäkansa15:00   14:35
Valkeakoski16:00   15:20
Metsäkansa16:20   X
Toijala    16:40

X = Pysähtyy tarvittaessa

Meno-paluulippujen hinnat ovat:
Aikuiset: 20,00 euroa
Lapset (4-15-v.): 10,00 euroa
Perhe: 45,00 euroa.
Lippuja myydään vain junassa käteisellä.

Museojunaliikenteessä voi aina sattua kaikenlaista - kuten viimekesäinen ilmapumppuepisodi - joten järjestäjä varaa ylivoimaisen esteen sattuessa oikeuden peruuttaa ajon tai ajaa sen eri kalustolla.

4 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Kas, tässäpä jälleen oiva kesälomakohde. Oletan, että lippuja saa vain paikan päältä, siis ei etukäteen mistään, ja että tilaa on aina? Tämä tosin jättää harmillisesti Porvoon höyryjunamatkan pois laskuista, mutta ajelee siellä näköjään vielä lätätkin.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Totta, lippuja myydään vain junassa. Sain juuri tarkemmat tiedot: Meno-paluu-hinta aikuisilta on 20 e (lapset 10 e ja perhelippu 45 e). Päällekkäisyyksiä tulee ikävällä tavalla, kun kesä tuppaa olemaan niin lyhyt. Ei muuta kuin tervetuloa vaihteeksi taas tälle suunnalle!

Janne kirjoitti...

Pannahinen, nyt kyllä on niin, etten taidakaan päästä. Aina kaiken pitää osua samalle päivälle. Ellei sitten sada, jolloin toinen juttu peruuntunee.

Oletko muuten tulossa MRY:n syysretkelle? Mietiskelin tässä, että ilmoittauduin itse jo aikapäiviä sitten, mutten ole saanut siitä vieläkään mitään vahvistusta - olisikohan siitä pitänyt tulla sellainen? Muistaakseni ilmoittautumisaika päättyy tässä lähipäivinä.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kesä on lyhyt ja päällekkäisyyksiä sattuu. Tämä elokuun kahdeksas tuntuu olevan monen asian kanssa päällekkäin, myös alan harrastepiireissä.

MRY:n syysretki on edelleen harkinta-asteella, ilmoittautuminenhan päättyy ensi viikolla. Täytyy tehdä ratkaisu asian suhteen. Ymmärtääkseni retken kanssa on se riski, että se voidaan peruuttaa, jos ilmoittautumisia ei tule tarpeeksi.