keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008


Paikallisesti


Lomapäivissä ei ole ollut valittamista. Matkustelua on tullut harrastettua kotikylän Osuuskauppaan ja postikonttoriin saakka. Ikkunaremontti on loppusuoralla. Nyt työn alla ovat olleet olohuone ja yläkerran työhuone. Kyllästysaine loppui juuri sopivasti. Hyvä maalarinteippi, se sininen, vähän turhan aikaisin.

Kuntavaalit ovat syksyllä. Kysyttiin sitoutumattomana ehdolle, mikä oli suuri kunnia. Muistutin viimevuotisissa kirkollisvaaleissa saamastani neljän äänen vyörystä. Niinpä ei tarvinnut ryhtyä erikseen perustelemaan kieltäytymistä kuntavaaliehdokkuudesta.

Paikkakunnan sitoutumattomat muutaman muun pienryhmän kanssa suunnittelevat menevänsä vaaleihin Keskustapuolueen listoilla. Se on taktisesti järkevää, koska sosialidemokraattien ja Kokoomuksen välissä tila on pikkukylässä ahdas. Mahdollisen yhteislistan jälkeen puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä on enää lyhyt luku paikallishistorian lehdillä (joskin sitoutumattomuus on eri vaiheissa sitoutumattomien vuonna 1996 tapahtuneen esiintulon jälkeen ollut tilanteen mukaan melko liukuva käsite).

Minulla on taipumusta punaniskaisuuteen, pidän lehmistä ja kalapuikkoviiksistä, osaan ajaa ruohonleikkuria ja pitää lapiota käsissä oikein päin, joten Maalaisliitto olisi mitä sopivin viiteryhmä. Mutta pysyttelen syrjässä.

Vaikkakin olisi sopivia mainoksia valmiina siltä ajalta, kun Blogistanissa käytiin vaaleja.

Ei kommentteja: