torstaina, huhtikuuta 03, 2008


Valokuvatorstain mörkö


Valokuvatorstai-blogissa on aiheena mörkö.Makuja on monia ja tiedän monien veturinystävien loukkaantuvan, mutta on se "Huru" aikamoinen mörkö. Ainakin tämä syksyllä 2004 romutettu nro 2234 näytti elämänsä ehtoolla sellaiselta.

4 kommenttia:

Lord B. kirjoitti...

Ei Huru minusta mörkö ole - paitsi tuossa kuvassa. Kerrassaan erinomainen otos, joka paljastaa kokonaan uuden puolen tuosta rappioromantisoidusta veturista. Voin jo kuvitella huonon kauhuelokuvan, jossa juuri 2234 "ajaa" autojen ja ihmisten päälle tasoristeyksissä.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kieltämättä Huru ei tässä ole parhaimmillaan. Juurikin ehkä tappajaveturiainesta. Ei olisi ainakaan kliseisen mustanpuhuva ja puhiseva höyryhepo. Ykkösosa voisi kertoa - historiaa sopivasti vääristellen - kaameista tapahtumista Sievissä. Kakkososa olisi "2234:n kosto", jossa romu herää kostamaan rautatieliikenteen rappion maanteillä kulkijoille. Sitten tulisi "2234:n paluu", "2234:n vastaisku" jne., kunnes "2234:n pojassa" olisi pääosassa haapamäkeläisten ruohonleikkurin tekniikkaan perustuva mini-Huru, mistä sarja jatkuisi sujuvasti "The lawnmower locomotiveen". Eiköhän laiteta tuotantofirma pystyyn?

Lord B. kirjoitti...

Hyvä idea, kannatetaan! Minulla onkin jo valmiina ammattimaista jälkeä aikaansaava halpa ja "hyvä" digikamera, joka kykenee ottamaan videokuvaa. Tosin vain puoli minuuttia tai minuutin kerrallaan. Voin lisäksi tuoda mankan, jolla saadaan taustamusiikkiakin. Olisiko sinulla mikkiä, voisimme käydä radan varrella juomassa termoskannullisen kahvia ja nauhoittamassa ääniefektit?

Hyvärinen J. kirjoitti...

Näin tehdään, ja meistä tulee elokuvamaailman guruja. Tehdään oikeaa loshke-elokuvaa. Jos viime vuosisadan lopun musiikkitermi "grunge" tuli väännöksenä "garagesta", eikö "loshke" voisi olla väännös "locomotive sheds" -termistä? Lisäksi loshke kuulostaa sopivan taiteellisesti itäeurooppalaiselta.

Mikki löytyy, ja kahvia kai varataan termospullo mieheen, että käsivarakuvaamiseen saadaan tarpeeksi eloa!