torstaina, huhtikuuta 17, 2008


Kallis bussimatka


Hämeenlinna on mukava kaupunki, joskin hiukan iso omaan makuuni. Mutta julkinen liikenne siellä on kallista. Kertalippu Vekka-bussilla kustantaa 2,80 euroa, kun Tampereen nyssellä pääsee kahdella. Liikennöijien omistuspohjat ja sitä kautta toimintaperiaatteet toki eroavat toisistaan, samaten kaupunkien koot.

Aamulla rautatieasemalta Aulangolle kulkevat bussit saivat kyytiinsä hyvän joukon matkustajia. ITK-konferenssin juuret juontavat vuoteen 1990. ATK-alan tapahtumat ovat kutistuneet, monet kuihtuneet poiskin, viime vuosikymmenen vaihteen jälkeen, mutta ITK jaksaa yhä.

On myönnettävä, että osallistuin tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Tuskin nytkään olisin mennyt, ellei olisi pyydetty hetkiseksi puhumaan yhdestä projektista. Minusta tosin on rumaa mennä vanhan Hämeen ytimeen puhumaan Pirkanmaasta, jolla ei maakunnaksi ole oikeastaan mitään historiallista pohjaa. Yritin keventää ja juttelin ICT-yhteiskunnan ubiikkiudesta ammiskulttuurissa, jossa tupla-Weberit ovat statussymboleina antaneet tilaa tuplaydinprosessoreille.

Miespuoliset puhujat saivat keltaisen suikan. Naisille annettiin huivi. Jos suikka olisi ollut oranssi, olisin kirjoittanut siihen Kemppi. Sitten se olisi ollut tyylikäs. Mutta oranssit oli varattu muuhun käyttöön.

Ei kommentteja: