tiistaina, huhtikuuta 29, 2008


Psl


Neljän päivän Pasila-putki alkaa olla puolessa. Sunnuntai meni mukavasti Messukeskuksessa pienoismalli-ja lemmikkimessuilla. Arkipäivät kuluvat lääninhallituksen talossa Microsoftin MOSSin parissa.

Kun en tuotetta ole aiemmin tuntenut kuin nimeltä, oli jonkinmoinen yllätys, että SharePoint-palveluiden loogista rakennetta ei voi tuoda suoraan hakemistopalvelusta. Asialle on epäilemättä hyvät teknilliset ja muut perusteet, mutta aika kaukana ollaan keskitetyn hallinnan järjestelmistä, mainostettiin tietohallinnolle ja ylläpidolle asioita miten kauniisti hyvänsä. Ehkä on niin, että yhä edelleen nopeasti kehittyvä ohjelmistoteollisuus ei suo aikaa keskitettyjen ratkaisujen vakiintumiselle. Ei hajautettu hallinta ole ajatuksenakaan kovinkaan outo, kun muistetaan mainittujen tuotteiden alkuperämaan kulttuurinen perintö.

Nuorekkaan ATK-väen joukossa sain tuntea itseni vanhaksi. Opettaja kysyi, kuka tuntee "pingaamisen" etymologian. Muistan tarinan ICMP-kutsujen echo-requestin eli "pingin" ja echo-replyn eli "pongin" virtuaalisesta pöytätennismatsista.

Toisaalta taas en kirjoita Facebookia enkä käytä tietokonetta paljonkaan muihin moderneihin asioihin. Ei tällaisesta sovi olla ainakaan ylpeä.

Kurssi jäi mielenkiintoiseen kohtaan, mutta tekniikkaan liittymättömät työvelvoitteet Vanajan-Hämeessä kutsuvat.

Ei kommentteja: