torstaina, lokakuuta 20, 2005


Ennätys


Eilinen oli blogihistoriani vilkkain päivä, kiitos Khiloun linkityksen. Kävijälaskurin lukema 174 tuskin on paljonkaan listan kärjessä olevien blogien rinnalla, mutta täällä siis ennätys. Edellinen ennätys piti pintansa pitkään ja siksi muistan sen: joulukuussa 2003 tulin vailla pahaa tarkoitusta paljastaneeksi Benropen henkilöllisyyden, ja hän linkkasi sen vuoksi tännepäin. Koska ihmiset ovat uteliaita, se veti kävijöitä vain yhden vähemmän kuin eilinen.

Luonnoksen mukaan


Ennen eilisiltaisen luennon alkua edessäni istuva kysyi, aionko tehdä luentomuistiinpanot tietokoneella. Kannettava oli mukanani työmatkan peruja. Vastasin, että pitäydyn mieluummin kynässä ja paperissa, koska olen hidas kirjoittamaan koneella. Hän sanoi tekevänsä samoin, vaikka puolisonsa kuulemma olikin tarjoutunut hankkimaan hänelle kannettavan tietokoneen luentomuistinpanojen tekemistä varten.Miten paljon korkeakouluissa nykyisin tehdään luentomuistiinpanoja tietokoneella? Tampereen avoimen yliopiston taidehistorian kursseilla kukaan ei näytä sellaisia käyttävän. Edelliset avoimen opintoni olivat tietojenkäsittelyoppia ja opetushallintoa, joissa oppikirjat ja monisteet ajoivat asian. Niitä edeltävistä opinnoistani on jo sen verran aikaa, että silloin kannettavat olivat vielä harvinaisia.

Käsialani on kurja, mutta paperille kirjoittaminen tuntuu silti ylellisyydeltä. Siitä jää konkreettinen jälki. Luentojen jälkeen paluujunaa odotellessa mietin, millaista olisi luonnostella blogitekstiä paperilla. Ja niin luonnostelin tämän merkinnän kynällä ja paperilla.

Tämäniltainen luento oli sen verran korkealentoista, että tuli ikävä oikeita asioita. Tauolla soitin Ilkalle todetakseni, että Tampereelle lähtiessäni veturitallilla akkulaturit puskivat akkuihin vielä kahden ampeerin vahvuista virtaa. Hän oli pannut merkille saman hieman aiemmin ja päätimme pitää latauksen päällä lauantaihin saakka.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oho! En tiennytkään, että jo silloin linkitys vaikutti niin paljon. Paljastus tosin seisautti veret, oli se niin hurja.

Scilla kirjoitti...

Jyväskylässä en ole vielä nähnyt kenelläkään kannettavaa mukana luennolla. Mutta käynkin sellaisilla luennoilla, jossa opiskelijat eivät ole kovin tietoteknisesti suuntautuneita, ts. tuskin omistavat suurin joukoin kannettavia.

Luentosalien ulkopuolella läppäreitä kyllä näkyy - yliopiston kahviloissa ja auloissa. Voisin kuvitella, että tietyissä aineissa tällainen trendi on olemassa, että luentomuistiinpanot naputellaan koneelle.

Minä olisin nopeampi kirjoittamaan koneella kuin käsin, mutta oman käden jälki toisaalta jää mukavasti näkyviin muistiinpanoihin. Ja lisäksi tykkään yhä lukea tentteihin paperilta enkä koneen ruudulta.