lauantaina, heinäkuuta 14, 2012Lomaa ja kakkua


Edessä on reilun parin viikon loma. Tykkään pätkiä loman pienempiin osiin. Kaksi viikkoa tai vähän päälle on minusta melko optimaalinen loman pituus. Siinä ajassa, vaikka kotikonnuilla lomailisikin, ehtii irtautua töistä tarpeeksi, mutta ei liikaa. Töihin paluu sitten aikanaan ei ole häiritsevä muutos sekään.

Perjantai-illan peltomaisemaa hallitsi komea sateenkaari.

Lauantaina, Museoveturiseuran talkoopäivänä, ei laulettu Marseljeesia, mutta mansikkakakkua saatiin. Kiitos puolisoni, joka leipoi sellaisen Matisa-raiteentukemiskoneen entisöinnin valmistumisen ja maamme rautatielaitoksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Kakun keralla tallille toimitettiin sähkömoottorisaha.

Kovin montaa osallistujaa ei sydänkesän talkoihin tullut, mutta hommat hoituivat. Tallikaaren edustan kulkukäytäviä uusittiin niiltä kohden, josta homma jäi aikanaan kesken, kun väliin tuli Matisa-projekti ja muuta. Kesken nämä kulkukäytävät ovat koko tallikaarta ajatellen vieläkin, mutta iso edistysaskel tuli otettua. Muun ohessa ruoho leikattiin ratapihan puolelta. Sepeliä oli nurmella kiusana harvinaisen vähän.

Työpäivän tultua täyteen sattui VR:n 150-vuotisjuhlajuna "Valtteri" pysähtymään tavararaiteella paluumatkallaan Tampereen asematapahtumasta kotiin Hyvinkäälle. Dr13:n puukorisine vaunuineen piti odotella nopeampia ohikiitäjiä. Juteltiin hyvä tovi kolmihenkisen veturimiehistön kanssa. Kyyti etelään olisi taatusti ollut tarjolla, mutta veturitalin sauna oli jo pantu lämpiämään, ja nälkäkin oli. Niinpä Iskhmetin kautta, kuka takaisin tallille ja saunomaan, kuka kotiin ja saunaan.

Ei kommentteja: