lauantaina, heinäkuuta 28, 2012Lauantai talkoohommissa


Eilen piti mennä töihin. Voisin syyttää EU-byrokratiaa, mutta en syytä, koska ensinnäkin on mukavaa mennä työmaalle ja toiseksi ainakin koulutussektorilla EU toistaiseksi antaa enemmän kuin ottaa.

Linja-auton sarjalippu oli ehtinyt vanhentua loman aikana, joten otin kulkupeliksi Helkaman. Viileä tuuleton kesäaamu tarjosi mainion kulkutien. Ja koulun hiljainen urheilutalo suihkun. Lounaalla kävin kylällä, jonne Työväen musiikkitapahtuma oli kerännyt jälleen runsaasti väkeä.

Kotimatka meni edelleen tuulettomasti, mutta MP3-soittimen tahdittamana. Toista vuotta sitten levyiltä ja netistä tallennettu kokoelma kuulosti yhä melkein tuoreelta - kertonee soittimen käyttöasteesta.

Kotona palautusharjoitus ruohonleikkurin perässä kävellessä. Oli lämmintä.

Lauantai meni Veturimuseolla. Palkatun henkilöstön työjärjestelyjen museota vuoksi pidettiin taas talkoovoimin auki. Ilkka tuli taas kaveriksi, sittemmin Jukka ja Markokin. Kävijäkirjanpitoon saatiin merkitä vain 13 henkeä. Kesäpäivä viimeinkin, taisivat monet ajatella, ja suunnata mieluummin vesien ääreen kuin museoon. Sen verran kuuma oli EFi-vaunussakin, että vietettiin aikaa enimmäkseen vanhan halkotarhan vaiheilla koivikossa. Siitä näki hyvin, jos asiakkaita oli tulossa. Ja näki ratapihan liikenteenkin.

Illalla fetasalaattia - salaatti, kurkku, tomaatti ja ruohosipuli omasta pihasta - ja palanpainikkeeksi espanjalaista kuivaa valkoviiniä.

Ei kommentteja: