torstaina, marraskuuta 18, 2010


Valokuvatorstain ahneus


Valokuvatorstai-blogin aihe liittyy jälleen vanhaan kunnon Danteen. Nyt ollaan helvetin kolmannessa piirissä. Ja totta vieköön, kolme vaihetta poikineen nämä pedot ahmivat:Rataverkollamme tuttu Sr1-tyyppinen sähköveturi on 50 kilowatin verran ahne paikallaan seisoessaankin virta kytkettynä ilman ohjaamolämmitystä. Kuva on Kouvolan varikolta loppukesältä 2004.

Vielä kolmisen vuosikymmentä sitten sähkönkäyttö oli säästämistä. Nykyään se on ahneuden alku ja juuri.

6 kommenttia:

kipi kirjoitti...

Siinähän niitä sähkösyöppöjä on kerrakseen. :)

Reijo kirjoitti...

Kaikki vaatii energiaveronsa.

pappilan mummo kirjoitti...

Pitäisikö palata höyryvetureihin?

Pankin talkkari kirjoitti...

Hyvin vastaa haasteeseen tämä kaksikko. Oivasti keksitty.

Nyt kun ajatus on heitetty ilmaan, tähän olisi helppo keksiä pahempiakin syöppöjä. Puhumattakaan ahneista sähköyhtiöistä ü

tuulento kirjoitti...

Totta, katselin vasta kotiani ja oivalsin, eetä koko koti toimii sähköllä. Vähäs pelottava ajatus.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tekeväthän nämä rautahevot arvokasta työtä nauttimiensa rehuwattien eteen. Höyryveturit vasta hienoja olisivat, mutta jossain päin haluttaisiin kai puun pienpolttokin laittaa pahantekemisen listalle. Ei taida höyryveturin halkopiipun kipinänsammutin riittää kulkuneuvon katalysaattoriksi pienhiukkasvahdeille.

Jollekulle lähihistorian tutkijalle olisi työsarkaa selvittää, millaisia yhteyksiä on niillä kahdella seikalla, että vuonna 1970 VR tilasi ensimmäiset tällaiset veturinsa Novotserkasskin tehtaalta, ja että vuonna 1971 ryhdyttiin Loviisaan rakentamaan ensimmäistä Atomenergoeksportin ydinreaktoria.