tiistaina, marraskuuta 23, 2010


Kylmettymisiä


Oli tarkoitus lainata anopilta autoa tilapäiseen tarpeeseen. Talvirenkaanvaihdon jälkeen sillä ei ole paljon ajettu, ja taitaa viime vuosituhannen viimeistä vuosimallia edustavalla olla kokonaiskilometrejäkin vähemmän kuin omassamme.

Hyvin hörähti käyntiin, mutta matkalla hyytyi meijerin mäkeen. Akku on melko uusi, ja virtaa riittää pikkupakkasellakin. Ongelma on ilmeisesti polttoainepuolella. Kotoa haetuista apukäynnistyskaapeleista ei ollut iloa.

Ei startannut, vaikka lupaili, joten piti hakea hinausköysi. Seuraava ongelma oli köyden kiinnityspiste. Auton etupään alla näytti siltä, että takaluukusta vararenkaan vierestä ilmeisesti löytyisi hinauslenkki, ja ohjekirja kertoisi, minne se pitää kiinnittää. Tietenkin sekä takaluukun että hansikaslokeron (sic!) lukot olivat jäässä. Eikä autoa ollut mukava seisottaa iltapimeällä kapean tien laidassa. Mietittiin jo järeämmän hinausavun kutsumista, mutta kiitos netin sitä ei tarvittu. Muuten, muistaako joku, mistä haettiin pikatilanteiden käyttöohjeet ennen nettiaikaa? Ei kaikkea ennenkään osattu tai tiedetty esi-isäinperintönä. Ja viimeistään neljännesvuosisata sitten toimintaympäristö alkoi olla teknillisyydessään yhtä haavoittuva kuin nyt.

Kylmettynyt hinattiin kotipihaan ja työnnettiin talliin sulamaan. Katsotaan, miten aamulla jaksaa heräillä.

Ei kommentteja: