lauantaina, elokuuta 14, 2010


Yö puolivalvoessa


Koskee luultavasti nuorempia ikäluokkia, mutta olen kuullut, että lauantaiaamuna voi olla syytä huoleen, jos matkapuhelimen SMS-viestien Lähetetyt-kansiossa on paljon muutaman viimeisen tunnin aikana eetteriin menneitä kirjoitelmia.

Harvoin tulee tällaista määrää tekstailtua yhdessä yössä. Itsestään syntyneen lokikirjan yön ja aamun tapahtumista kehdannee julkaista blogissakin:

Klo 22.29: Iltaa. Paloletkut ovat minulla. Tulen tallille vähän 01 jälkeen. Juna siellä 02.03. Terv. Juuso

Klo 22.35: Pekka ja Jani myös tulossa. Nähdään tallilla.

Klo 22.37: Vielä pyyntö: laitatteko ainakin 2 PMR-radiopuhelinta lataukseen taukotuvassa.

Klo 22.39: Sopii. Soitan kun lähden kotipihasta. Tule pihalle.

Klo 23.50: Huru hajonnut Vilppulaan. Vesitys myöhästyy mutta ei tiedä paljonko. Saadaan tieto, kun ovat Tampereella. Ilmoitan sitten.

Klo 23.53: Joku sähkövika. Ei tarkempaa tietoa.

Klo 04:34: Hpk-roikka tulee noin 05.20 . Nyt Sääksjärvellä.

Tekstiviestilokin jälkeiset tapahtumat kuvina:


Vilppulassa yhtenä toimintaskenaariona oli vaihtaa Dr13 nro 2343 vetämään. Mutta ilmiömäisistä linja- ja kenttäkorjaustaidoistaan tunnetut haapamäkeläiset saivat Dr12:n sähkövian kuntoon, ja juna saapui Toijalaan alkuperäisen suunnitelman mukaan Dr12 nro 2216:n vetämänä. Kello oli 5.45


Lämpimänä mukana olleen apuveturin, Tk3 nro 1136:n, vesitys hoitui rutiinilla. Sen jälkeen ryhdyttiin siirtämään polttoainetta varastovaunusta veturin tenderiin. Jokainen taukopaikoilla tehty halkojen siirto säästää työtä niiltä hetkiltä, kun on tosisaan kiire.


Aikataulu oli sulanut "Hurun" palaneiden sulakkeiden mukana jossain Vilppulan pohjoispuolella ja roikka eteni liikennepaikka liikennepaikalta kauko-ohjauksen antamien lupien mukaan. Kun klo 6.11 "Kauko antoi värit", ei voitu aikailla. Seuraavasta mahdollisuudesta ei ollut tietoa.

Ei kommentteja: