maanantaina, elokuuta 09, 2010


Lukukauden aloitus


Työmaan lukukauden aloituspäivä pidettiin perinteiseen tapaan Sääksmäen ikivanhan seurakunnan modernissa Pappilanniemen kurssikeskuksessa. Monet opettajat palasivat kesälaitumilta yhteiseen tilaisuuteen.

Ei meille hartauksia pidetty eikä edes paikalla ilmeisen kaukaa saapuneita ammattikorkeakoululaisia kaitsemassa ollut pappi - seurakuntapastorin olemus ei ehkä tuo mieleen kaikkein lauhkeinta lammaspaimenta - käynyt hätistämässä ammiksen tupakoijia hiiteen.

Kotipihasta matkaa on lyhintä reittiä - ensin Kartanontietä ja sitten vanhaa Hämeenlinnan tietä Ilomäkeen saakka - vain alun toistakymmentä kilometriä, joten työmatka tuli tehtyä polkupyörällä.

Suunnittelupäivän päätteeksi tarjolla oli sauna. Savukaasuista ja tuoksusta veikkailimme lämmitettiinkö sitä käytöstä poistetuilla Valtionrautateiden ratapölkyillä vai Posti- ja lennätinlaitoksen puhelinpylväillä. Harrastetta kunnioittaen olin ensinmainitun kannalla. Tosiasiassa Pappilanniemen sauna on erinomainen, mutta Vanajaveden juuri alkanut leväongelma ei monia uimasille houkuttanut.

Kotimatkalla ajoin lenkin Linnaisten kautta. Renkaiden alle sai vaihteeksi soratietä.

Ei kommentteja: