perjantaina, syyskuuta 25, 2009


Kissankorjaus


Vihtori-kissan korjaaminen meni tohtoristason käsityöksi. Lantio ja polven ristiside olivat rikki, joten kissa joutui leikkauspöydälle. Kotikylän arvostettu pieneläinkirurgi oli lomalla, ja lähin asiantuntija löytyi Hattulasta. Operaatio tehtiin keskiviikkona, ja pelkkä leikkaus vei kolme tuntia. Lantioon tuli rautaa ja suoliluuhun naula. Samalla tavalla näitä vammoja kai ihmiselläkin korjataan.Opiaattilaastaroitu eläin näki pari päivää pieniä vihreitä kissoja ja on muutoinkin ollut surkean näköinen ilmestys. Tänään saatiin huumelaastari pois. Onneksi kasvavalla kissalla toipuminen on tehokasta. Tänään taas kehrättiin.

Toipilaana Vihtori viettää aikaansa vessalla ja vesikupilla varustetussa maalaistyyliin mäntypaneloidussa poikamiesboksissa. Kovin hyvin se ei silti karsinassaan aina viihdy, mutta minkäs teet, kun hyppiminen ja ylipäätään kaikki kissanpoikamainen telmiminen on toipumisaikana kiellettyä.

Harmaita pikkutakkeja


Työpäivän anti oli todeta, että Microsoft haluaisi suomalaisille oppilaitosmarkkinoille operatiivisten järjestelmien tasolla. Pyrkimys on kova, mutta kovinkaan paljon valmista ei ollut esiteltäväksi ainakaan tähän tilaisuuteen. Alustoja ostetaan nyt julkiselle sektorille, sanoivat, mieluummin kuin valmiita järjestelmiä. Eilen Tampereella vanhan polven titaani Logica antoi ymmärtää lähes päinvastaista. Periaate muunneltavista ja standardien – ainakin ns. teollisuusstandardien – mukaisista alustapainotteisista ratkaisuista on hyvä, mutta ikävä kyllä näissä asioissa leivän päällä pitää olla aina reilusti voita, jotta mikään toimisi.

Mitä tehdä CRM:llä tai SharePointilla ilman niistä johdettuja käytännön sovelluksia? Sovellusräätälöinti taas maksaa joko suoraan tai välillisesti, vaikka alusta olisikin edullinen. Ja ennenkaikkea se johtaa eri organisaatioissa erilaisiin ja siten mahdollisesti epäyhteensopiviin sovelluksiin yhdenmukaisesta alustasta huolimatta. Tämänpäiväisen perusteella näkisin mieluusti Microsoftin ainakin toistaiseksi pysyttelevän ainakin oppilaitosmaailmassa omalla kotikentällään käyttöjärjestelmien, työvälineohjelmien ja niitä tukevien palvelinsovellusten saralla.

Mainospuheita kuunnellessa huomasin, että kuntatalolta on suora näkymä eduskuntatalolle. Oikeastaan vain ratapiha on välissä. Näytetäänköhän siellä puolin ja toisin enemmän tai vähemmän hävyttömiä käsimerkkejä budjetinsorvauksen lomassa, vai miksi yhteisen kakun jakajat kiusaavat toisiaan minkä ehtivät?

Sm4-juna oli mukavaa vaihtelua IC:ille niin Helsinkiin mennessä kuin palatessakin.

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hattulassa alkaakin olla sen tason osaamista, ettei vaativimmissakaan vaivoissa tarvitse lähteä Tampereelle tai Helsinkiin. Nythän liikkeen sijaintikin on parempi, ennen se oli melko kaukana Mervessä.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Laadukkaalta se tosiaan vaikutti. Operaatio dokumentoitiinkin kissan isäntäväelle viillon tarkkuudella. Satutko muuten tietämään, onko nykyinen toimipiste palvellut aiemmin autojen huoltoasemana? Rakennuksen ulkoasu ja sen sijainti nimittäin toivat mieleen huoltamon, joka joskus 1970-80-luvuilla olisi ollut hyvin nykyaikainen.

Jenni kirjoitti...

Shellihän siinä vielä kolme, neljä vuotta sitten oli, joten oikeassa olet. Siksi se sijaintikin on niin hyvä. Nythän Hattulassa ei taida olla yhtään miehitettyä huoltoasemaan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Ei piilotellut rakennus alkuperäänsä. Oli sen näköinen, että muisteli pallonmuotoisia bensamittareita pihallaan.