keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008


Matkalla Helsinkiin radioyhteydet pätkivät


Joskus on tullut kirjoiteltua paikallisen päätöksenteon tärkeydestä. Päivän työkalenterissa löytyy kuntayhtymähallituksen ja johtoryhmän kokousta ja muun hyvän päälle vielä ilmainen jouluateria, mutta nyt vie IC2 164 pääkaupunkiin. Syksyn mittaan eri puolilla maata tietokoneasentajan tai -yliasentajan näyttötutkintonsa suorittaneiden täytyy saada todistuksensa jouluksi, ja tutkintotoimikunta tarvitsee varanuijamiehen ruotuun.

Ajankäytön kipeääkin priorisointia on tullut viime vuosina tunnollisesti harjoiteltua. Olkoon tämänkertaisen ajankäyttöratkaisun peruste koulumaailman hyvä - tosin joskus enemmän tai vähemmän tarkoituksella väärin käytetty - motto: opiskelijoiden etu.

Juna ei ole aivan täpötäysi, mutta oli silti hyvä idea hankkia lippu jo toissapäivänä. Kaksi herrasmiestä - puheista päätellen jonkin kunnallisen organisaation viranhaltijoita hekin ja murteesta päätellen Satakunnasta - ryhtyvät yhtäkkiä kyselemään toisiltaan, ovatko he mahdollisesti "feminisoituja miehiä". Selvisi aikanaan syykin. Itse H. Laasanen, blogistanissa jo ammoin tunnettu ja nykyisin ahkerasti eri medioissa esiintyvä miesasiamies oli kirjoittanut Helsingin Sanomiin tukkijätkistä ja mustista miehistä. Sosiologista termiä kummastelleet tulivat johtopäätökseen, että he eivät koe olevansa feminisoituja. Sitten meitä on ainakin kolme.

Soittimestani on paristo loppu, mutta kuulokkeille on käyttöä VR:n tarjoaman radion kuuntelussa. Ainakin yleisohjelma rätisee. Taitaa radiosää tässä junassa olla huono muutenkin. Dna-mokkula ei löydä edes yhden G:n verkkojaan - mikä sinänsä ei ole yllätys - mutta tänään ei matkapuhelinkaan hevin suostu rekisteröitymään Soneran EDGE-verkkoon.

Outo sinikoppinen Fh-vaunu seisoo Riihimäellä edelleen. Kyselin taannoin vaunut.orgissa vaunun tarkoitusta, mutta asian tietävät eivät halunneet kertoa. Ydinjätettäkö siinä varastoidaan?

Uudellamaalla on ohuesti talvisempaa kuin Hämeessä.

Edit (paluujunassa): Paitsi opiskelijoiden edun vuoksi, oli muutenkin hyvä viettää työpäivä Helsingissä ja pitää tiivis kokous. Rautatieasemalla oli mielenkiintoista uutta nähtävää.

Ei kommentteja: