sunnuntaina, joulukuuta 14, 2008


Polkemista


Iltapäivän kuntosalikeikalla tuli taas mieleeni ajatus hyötysuhteeltaan niin hyvästä generaattorista, että sen avulla kuntopyörän polkeminen tuottaisi sähkövirtaa muuhunkin kuin maastoa simuloivaan poljentavastuksen säätöön, erilaisiin mittareihin ja muihin pyörän omiin tarkoituksiin. Näemmä asiaa on mietitty perusteellisesti jo aiemmin, ja viime vuonna näyttää ilmestyneen tieteellinen artikkeli aiheesta.

Kestävyysurheilua harjoittava tuttavapariskunta oli lähtenyt kuntopyöräretkelle. Hyvän aikaa jo muilla laitteilla pumpattuani kysäisin Heikiltä, joko he ovat ehtineet Hämeenlinnaan. Eivät kuulemma olleet, kun olivat valinneet suunnilleen pelkkää ylämäkeä olevan ajoreitin. Muutoin salilla oli viikonloppuiseen tapaan rauhallista. Tosissaan treenaavia nuoria miehiä löytyy aina muutama vapaiden painojen parista. Isossa salissa pelattiin futsalia.

Toisella puolen Eurooppaa tehtiin sitten suomalaista joukkuepelihistoriaa. Taisi Kolmastoista olla tapausta todistamassa? Nyt radio soittaa Puccinin aarioita eli kirkulaulumusiikkia, kuten torppamme musiikillisesti sivistyneempi asukas sanoo.

Ei kommentteja: