lauantaina, elokuuta 06, 2005


Nörttineutritesti


Keksittekö, mikä on tämän kuvan idea?

Jos keksitte, pelkoa nörttineutriudesta ei ole, vaikka haettu asia nörttimaailmaan liittyykin.

Kuvassa esiintyjistä mainittakoon, että perennapenkissämme seisova pingviini kuuluu makuuhuoneemme laajahkoon pehmoeläinfaunaan. Sain sen muistoksi vuoden 2001 lopulla valmistuneilta datanomeilta.

Helsingin MM-kisat ja Jyväskylän suurajot


Tälle viikonlopulle osuvat Jyväsk... anteeksi Neste Rally. Silloin aikanaan, kun oltiin kovia jätkiä ja mentiin jossain Haukilan suunnalla pikataipa... anteeksi erikoiskokeelle, hevosia ja rautaa piti olla paljon. Vaikka Tipparenussa mitään ei ollut paljon, siinä oli neljä istumapaikkaa ja neljä pyörää, joilla kelpasi jäljitellä esikuvia. Mitenköhän silloisten B-ryhmän autojen hevosvoimat mahtoivat suhtautua silloisiin (tai nykyisiinkin) F1-autoihin? Aika rajuja ne olivat, ja mielestämme monttu oli mopoja varten, jos joku tuli kysymään.

Reilut 20 vuotta sitten Mikael lainasi mopoani Haukilan pikataipaleella käydäkseen. Hänellä oli ikää ja minulla ei. Mutta mopossa oli jotakin, mistä pikataipaleen seutuvilla päivystänyt poliisi ei pitänyt. Isän kanssa kävimme hakemassa mopon poliisiasemalta pois. Poliisi sanoi, että toivottavasti ei näissä merkeissä tavata toista kertaa. Isä sanoi, että poliisi hoiti hommansa ja toivottavasti ette poliisin kanssa tapaa näissä merkeissä toista kertaa. Tavattu ollaan, mutta ei niissä merkeissä.

Olisiko se vuosi ollut sama, kun Helsingin Stadionilla viimeksi miteltiin yleisurheilun maailmanmestaruuksista? Jos niin oli, niin silloin Jukolan Jussilta näyttänyt Ari Huumonen from nowhere (Hämeenlinnan Tarmo) heitti itsensä neljänneksi maailman valioiden joukossa, ja jonka suoritusta televisiosta katsellessani päätin itsekin ryhtyä kiekonheittäjäksi. Se innostus kesti vuoden ja rinki oli silloisen kotikylän vanhan kentän betoninen ympyrä.

2 kommenttia:

Jari Sedergren kirjoitti...

Kiekonheitto on kivaa. Ei niin kivaa kuin kuulantyöntö, mutta tosi kivaa. Moukarinheittokin on julmetun kivaa.

Mutta kun noissa lajeissa pitäsi olla niin jumalattoman iso. Minä täytän vain painovaatimuksen!

Polvien hajoaminen (alunperin jalkapallossa) lopetti nuo hauskat harjoitukset. Oikein kipeätä tekee, kun ei enää pääsee kuulaa pukkaamaan, kun paikat eivät kestä.

Viisi-kuusi tuntia päivässä ei ollut mikään ihme. Joskus meni 12 tuntia.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Totta, kiekonheitossa pitäisi olla pitkät kädet ja niiden tukena pitkä vartalo.
Mutta koska itsensä Nikaian mielestä kreikkalainen kiekonheittäjä lyö kreikkalaiset jumalat 6-0 Olympuksen juurella, jää meille tosiheittäjillekin hyvät kaverit niiden harvojen mitalien ohella :-)