torstaina, marraskuuta 21, 2013Päivä mainostuksen kohteena

Työpäivä meni Keilalahdessa Microsoftin tuoteuutuuksiin tutustuessa. Pääkaupunkiseutumatkan huono puoli oli, että raitiovaunulla ei tällä kertaa päässyt kulkemaan. Sitten viime näkemän on Espoon suunnan bussien lähtöpaikkakin vaihtunut rautatieasemalta linja-autoasemalle. En ole paikalla ennen käynyt, joten kysyin ruuhkabussin vierustoverilta, missä kannattaa jäädä pois. Tein alkuasukkaaksi olettamani neuvojan ohjeen mukaan. Pian totesin, että olisin voinut hyvin jatkaa vielä yhden pysäkin välin ja rikkoa merituulenpuuskissa sateenvarjoani vähän vähemmän.

Tilaisuuden aluksi yhtiön edustaja ilmoitti pontevasti, miten Microsoftin strategiassa yritys ei ole enää ohjelmistoyritys vaan ennenkaikkea palveluiden ja laitteiden tuottaja. Ohjelmistoista silti pääasiassa puhuttiin.

Lienen ennenkin maininnut seikasta, että kun tietotekniikan merkeissä koolla on opettajia, lähes jokaisella on tablettityyppinen päätelaite, jollakulla harvalla ehkä Applen tyylikannettava. Tietohallintoihmisten varustus taas on melkein poikkeuksetta pienikokoinen ja vähän vanhanaikaisen näköinen kannettava - merkiltään yleensä Lenovo, joskus HP - sekä älypuhelin, nykyään useimmiten Lumia. Oma varustukseni on jälkimmäistä sarjaa, joskin tykkään hauskuuttaa kollegoja aktiivikäytössä olevalla virallisella työpuhelimellani, Nokian 3310:lla. Jossakin opetusalan ITK-päivillä moista varustusta katsotaan pitkään.

Eipä kannettavani tainnut tänäänkään oikein kotonaan olla. Microsoftilta siinä on vain käyttöjärjestelmä varusohjelmineen, tietoturvaohjelmisto ja puhelimen liittämiseen tarvittava Zune. Muu on enimmäkseen avoimen lähdekoodin tavaraa tai muuta vapaalevitteistä.

Sen verran Microsoftin uuden strategian mukaista laitteistopainotteista strategiaakin päivän aikana sivuttiin, että kokeiltavana oli muutama tablettilaite. Järeimmissä malleissa on jo i5-tyyppinen prosessori, joten kunnon näppäimistöllä varustettuna tuollainen olisi ainakin paperilla täysiverinen kannettavan korvike. Itse pidin Nokian 2520 -tabletista, joka oli lumiamaisesti kevyt, siro ja tyylikäskin, ja ennen muuta tabletin olemassaolon perusta, kosketusnäyttö, tuntui toimivan hyvin. Huono puoli siinä on ominaisuuksiltaan melko rajoittunut Windows RT -käyttöjärjestelmä. Mutta jos katsoisin tarvitsevani tablettia, hankkisin luultavasti Nokian.

Ei kommentteja: