sunnuntaina, kesäkuuta 02, 2013

Viikonloppu kesäisissä merkeissä

Lauantaina ajeltiin Hämeenlinnaan ostamaan niitä taimia, mitä ei ole itse kasvatettu eikä ole löytynyt lähipuutarhalta tai kotikylän torilta: pensastomaattia ja lanttua. Luomumultasäkkejä otettiin auton peräkontti täyteen. Emme ole vuosikausiin hankkineet pihaan varsinaista multakuormaa. Niiden laatu kun tahtoi olla kauniisti sanottuna vaihtelevaa. Oma lehtikompostori tuottaa kelpo tavaraa, jota täydennetään tarpeen mukaan säkkiostoilla. Kotiin palattua kulta ryhtyi istutuspuuhiin ja minä nurmenleikkuuseen.

Sunnuntaina lämpömittari näytti vielä korkeampia lukemia kuin lauantaina. Onneksi sadevesitynnyrit ovat vielä melkein täydet. Iltapäivällä päätettiin pihapuuhastelun sijasta lähteä sauvakävelemään maaseutumaisemiin, samoille pellonlaidoille, joilla lopputalvesta hiihdettiin. Lenkki ei ollut pituudeltaan kuin 14 kilometriä, mutta vesipullollinen siinä kului.

Alkaa olla sellaiset kelit, että melkein harmittaa kun viime kesän lomamatkalla ei tullut sorruttua silkkiin petivaatteisiin kotiintuomisina. Sieltä niitä olisi saanut edullisesti suoraan tuottajalta. Nyt vaihdettiin vilpoisimpiin versioihin, mitä kotoa löytyy. Niilläkin pärjää ja sitten kun ei pärjää, muutetaan nukkumaan alakertaan betonin suojaan.

Ei kommentteja: