perjantaina, tammikuuta 18, 2013

Kylmä katsastuspäivä

Aamupäivällä töiden lomassa käväisin katsastuskonttorilla. Lähiseudulla on tiettävästi hinnaltaan edullisempiakin katsastusasemia, mutta logistisesti helpoimmin asia hoituu hevostallin ja kesantopellonmitan päässä työpaikalta.

Oli jo aikakin. Edellisvuoden syksyllä kävin hakemassa niinsanotun pitkän leiman, joten viime vuonna ei katsastusmiehille tullut asiaa. Pakkaspäivä ei ollut paras pakokaasutestiä ajatellen. Moottori ei ollut ehtinyt lämmetä edes kotikylästä työmaalle ajaessa, vaikka oli saanut nauttia aamiaisekseen sähkölämmöstä. Toki raja-arvoissa pysyttiin, mutta selvästi enemmän tuli päästöjä kuin edellissyksyisessä mittauksessa. Jarrujen mitta-arvot sen sijaan olivat kuivana pakkaspäivänä lähes täydelliset. Voi olla tyytyväinen jo kuusi vuotta hyvin palvelleeseen menopeliin.

Työpäivän jälkeen kotiinpäin ajellessa lämpömittari näytti vielä 24:ää pakkasastetta. Ladulle teki mieli. Peruspakkanen ei haittaa, kun joulun tietämissä tuli harjoiteltua kylmän paikan leirillä pohjoisessa. Oltiin kuntoradan ainoat hiihtäjät.

Ei kommentteja: