lauantaina, tammikuuta 19, 2013

Lepolauantai

On mukavaa havahtua naksaukseen, kun herätyskellon viisari ohittaa arkisen herätysajan. Sitten hapuilla mieleen ajatus, mikä päivä nyt on ja tilanteen toteamisen jälkeen palata unten maille.

Aamupäivä otettiin rauhallisesti uunin eilisiltaisen lämmön lopuista nautiskellen. Kulta luki kiinaa ja minä Husserlia ja taustalla soi radio. Jossain välissä käväisin liiterissä hakemassa klapeja iltaa varten, tarjoamassa linnuille päivän jyväannoksen ja kytkemässä autonlämmityksen päälle.

Iltapäivällä käytiin kuntoradalla hiihtämässä peruslenkki. Kohoava lämpötila teki perinteisen tyylin menosta hiukan lipsuvaa. Kauppareissun yhteydessä poikkesin veturitallilla. Markokin sattui paikalle, ja pääsin tutkailemaan piakkoin kauppoihin tulevaa Lumia-puhelimen uusinta versiota. On luultavasti kustannustehokas vaihtoehto, jos tarvitsee uusimmalla puhelin-Windowsilla varustetun mallin.

Kotona pantiin taas radio soimaan ja innostuttiin kokkailemaan. Illaksi valkosipuliperunoita ja fetasalaattia ja huomiselle kasvispyöryköitä kikherneistä, sipuleista sekä porkkana- ja kesäkurpitsaraasteesta. Suuri osa raaka-aineista on vielä tässä vaiheessa talvea kotipihasta korjattuja.

Ei kommentteja: