perjantaina, kesäkuuta 18, 2010


Riesaa tuhopolttajista


Taannoin ostaessani kotikylän junamaatista lippua tämänpäiväiselle työmatkalle ilahduin, kun huomasin, että Kuopion aamupendolino kulkee tänäkin kesänä. Ilo kokousaikatauluun mainiosti sopivasta junayhteydestä oli ennenaikainen, kun Pendolino oli reilut puoli tuntia myöhässä pääkaupunkiseudun radanvarsituhopolttojen vuoksi.

Liikenteenohjaus ja veturinkuljettaja tekivät parhaansa aikataulun kiinnikuromiseksi, ja pääradalla paineltiin alun kolmatta sataa kilometriä tunnissa. Poriin matkaaville oli järjestetty linja-autokyyti.

Mutta siitä ei VR:ää voi kehua, että radionkuuntelumahdollisuus on lopetettu. Kuuluin siihen puoleen prosenttiin junamatkustajista, joka kuunteli VR:n tarjoamaa radiota lähes jokaisella IC- ja Pendolinomatkalla. Täytynee hankkia sellainen MP3-soitin, jossa olisi kelpo radio. Olisiko suosituksia?

Junat kuulemma saattavat myöhästellä vielä pitkään. Illalla on tarkoitus lähteä pidemmälle reissulle, mutta kun auto on ajettu vaunuun ja oma makuuvaunuhytti löydetty, on kaikenlainen kiire loppunut omalta kohdalta vähäksi aikaa.

Jokin kalustonkierrollinen seikka oli kai sen takana, että kotikylässä näkyi pitkästä aikaa perinteisen mallinen taajamajuna. Aamun toinen R-juna etelän suuntaan ajettiin Sm1 nro 6028/6228:lla.

2 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Mahdottoman huonosti toimivat melkein kaikki radio junassa. Lieneekö sitten metallikuoren vai sähkökentän ansiota.

Olen noin seitsemää erilaista radiota kokeillut ja huonosti kuuluvat kaikki. Tai pikemminkin oikukkaasti. Minuutti hyvää ääntä, minuutti kohinaa ja taas kuuluu. Hermot menivät ja nykyään kuuntelen joko MP3:sia tai sitten ylen kanavia areenasta puhelimen kautta. bufferointi pehmentää kuuluvuusongelmat useimmiten olemattomiin. Sopivalla ohjelmalla saa jo useamman minuutin puskurin.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kiitokset varoituksesta radioasiassa. Liikkuva juna ei taida olla helpoimpia paikkoja radiovastaanottimille. Täytyy kai tyytyä erilaisin tallenteisiin. Netin kautta kuunneltava ohjelma olisi hyvä vaihtoehto, mutta sitten pitäisi päivittää kännykkäliittymä. Nykyisellä se kustantaisi melkein euron alkavalta tunnilta.