lauantaina, kesäkuuta 12, 2010


Avajaispäivä


Veturimuseo avasi ovensa jo kesäkuun alussa, mutta tänään vietettiin varsinaista avajaispäivää. Avajaiset haluttiin pitää samaan ajankohtaan kylän markkinoiden ja lentopalloturnauksen kanssa, kun väkeä on liikkeellä runsaasti.

Viimeöisten rientojen jäljiltä kävelyni oli sen verran huonoa, että minusta ei ollut kuin bensanhakijaksi ruohonleikkaajille.

Yhteistyökumppanin Suomen Rautatiemuseon laatima perusnäyttelyn ensimmäinen uudistettu osuus, Hämeenlinna-Tampere-Turku-radan historian esittely, on hieno. Vastaavaa ei ole täällä ennen nähty.


Yhteistyön omenapuun istuttivat Akaan kaupunkia edustanut vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Leena Mankkinen, Suomen Rautatiemuseon johtaja Matti Bergström ja Museoveturiseura ry:n edustaja Esko Peranto.

Avajaisten ohjelmassa oli haitarinsoittoa, puheita, pientä purtavaa ja omenapuun istutus. Lohjalla kasvaneen rautatieomenapuu pantiin maahan Akaan kaupungin, Suomen Rautatiemuseon ja Museoveturiseuran yhteistyön merkiksi ja yhteisesti näiden kolmen tahon edustajat istutuksenkin hoitivat. Nyt ei muuta kuin vivat, crescat, floreat!

Ei kommentteja: