lauantaina, maaliskuuta 20, 2010


Kiskot vievät kotiin


Vaihteeksi blogin kirjoittamista junasta, tällä kertaa makuuvaunusta.

Matkan ruokahuollon hoidimme hiilihydraatti-ja proteiinipitoista itse kokaten, mutta lähtöpäivän kunniaksi kävimme uudessa ravintola Äkäslompolossa lounaalla oikein pitkän menun mukaan. Alkupalaksi tarjoiltu artisokkakeitto oli melkein yhtä hyvää kuin kotipihan kesäkurpitsoista saatava. Pääruokana ei ollut enempää eikä vähempää kuin kokonaisena paistettu tunturirautu lohkoperunoilla ja kaprismajoneesilla. "Melkoinen mötkö" olin sanoa, kun kala tuotiin eteen. En ole erityisen ihastunut enkä taitava mitä tulee kalan ruotimiseen, mutta herkullinen syötävä oli vaivan arvoinen. Eikä annosta ollut pilattu liialla majoneesilla. Jälkiruoka oli lakkoja ja pannacottaa.

Neulepuodista puolisoni löysi etsimänsä perinnemallin oikeaa kokoa ja väriltäänkin sopivaa. Minä puolestani tykästyin norjalaistyyppiseen kotimaassa valmistettuun hirvieläinkuosilliseen puseroon, mutta jätin ostamatta. Lämminverisenä kun en juuri neuleita käytä.

Kolarin rautatieasemalle koukattiin Kittilän, Kaukosen ja Kurtakon kautta, viimeksimainitusta pari pulloa pohjoista tilaviiniä kotiintuomisiksi hakien.

Auton lastaaminen junaan kävi jouhevasti. Mutta päivällä sattunut veturirikko oli viivästyttänyt Kolarin junia niin, että etelään lähtevä pikajuna P 270 viivästyi lähtöajastaan noin tunnin ja vartin. Vaunuston siivous kun oli päässyt myöhästelyjen vuoksi alkamaan reilusti aikataulustaan jäljessä. Sivustakatsojasta vaikutti, että siivouspuuhiin oli värvätty Kolarin koko kynnellekykynevä naisväki. Matkustavaisilla oli mitä ilmeisimmin ollut takanaan hyvä lapinloma, kun tyytymättömyyttä ei täydessä aseman aulassa juurikaan esiintynyt. VR:n miehet jakoivat karamelleja ja tiedottivat siivouksen etenemisestä aktiivisesti. Odotellessa seurasin Herman Mattssonin ja Petter Pihlmannin sanaista kisailua Alastalon salissa.

Oulun eteläpuolella sähkövedon ja hiljaisen yöliikenteen ansiosta juna saanee aikataulunsa kiinni jossakin vaiheessa ennen Tamperetta.

Iltapalaksi meillä on lanttua. Nyt järsitään.

Ei kommentteja: