tiistaina, tammikuuta 01, 2008


Vain vähän lunta maassa


Aamupäivä Resiina-lehden parissa. Mustakantisen ovat tehneet. Hybristä, on satunnaisen lukijan helppoa ajatella, mutta pitkälti samat kirjoittajat asialla ovat kuin edellisessä mustakantisessa numerossa 2/1987.

Uudenvuodenpäivän työsarkani on ollut Museoveturiseura ry:n jäsenrekisterin siirtäminen ohjelmasta (periaatteessa Paradox 7-sovellus, käytännössä Word Perfect 6.1 -tiedosto) toiseen. Apuna on ollut myös joskus 1980-1990-lukujen taitteessa hankituksi tullut kansio, jossa matkapuhelinnumeroita oli vain vähän, ja moni niistä 949-alkuisia.

Tämä työ olisi pitänyt tehdä aiemmin.

Ryhdyin stalkkeriksi ja ajattelin, että ainakin puhelinnumerot on syytä päivittää ajantasaisiin. Soneran asiakkaiden "Finder"-palvelu päättyi vuodenvaihteessa. Tiedonhaku lienee pikkuhiljaa tulossa yhä maksullisemmaksi. Piti käyttää työmaan kustantamaa vastaavaa.

Jäsentietoja on aikanaan tullut tallennettua myös Borland Paradox - nimisellä ohjelmistolla tehtyyn sovellukseen. Paradoxin aito ja lisenssinmukainen asennuslevy versiolle "For Windows 95 & Windows NT" löytyi työhuoneen kirjahyllystä, mutta minkäs tekee. kun asennusohjelma väittää levytilan loppuvan, vaikka vanhan kunnon MS-DOSin käynnistystä jäljittelevien tiedostojen komennot ties hyvänsä mitä tilaa.

Hitto sentään, kun pystyttäisiin sopimaan tallennustavasta,joka olisi edes muutaman sata vuotta paperille kirjoitettuun verrattavissa olevan pysyväislaatuista. Tekniikan volatiilisuutta pelkään taannoin linkittämäni Perseus-projektinkin kohdalla: XHTML:t, XML:t ja PDF:t, varsinaisista tallennus- ja liitäntätekniikoista puhumattakaan, ovat kaikki pelkkiä oman aikansa himmeitä johtotähtiä.

Työhuoneen kalenterikuva on Turusta, vuodelta 1995. Joko senaikuiset kuvat ovat museaalisia?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Tuosta paradoxista tuli mieleen oletko kokeillut dosbox nimistä ohjelmaa pyörisikö siinä?

Dosbox